28/09/2022 28/09/2022 Στα κοινά στοιχεία που ενώνουν την Σερβία με την Κέρκυρα αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος κατά την συνάντηση που είχε χθες στο Γραφείο του με εκδρομείς από την Σερβία που βρέθηκα στο νησί για να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και τους τάφους των προγόνων τους στο...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 8:25

Μητροπολίτης Νεκτάριος: Η Ορθόδοξη πίστη ενώνει Κέρκυρα και Σερβία

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νεκτάριος: Η Ορθόδοξη πίστη ενώνει Κέρκυρα και Σερβία

Στα κοινά στοιχεία που ενώνουν την Σερβία με την Κέρκυρα αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος κατά την συνάντηση που είχε χθες στο Γραφείο του με εκδρομείς από την Σερβία που βρέθηκα στο νησί για να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και τους τάφους των προγόνων τους στο Βίδο και στον Άγιο Ματθαίο.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε στους εκδρομείς την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την επίσκεψη αυτή και τόνισε ότι την Κέρκυρα και την Σερβία τις ενώνουν η φιλοξενία της σερβικής κυβέρνησης, του στρατού και πλήθους ανθρώπων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και η κοινή Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, αλλά και ιστορικοί δεσμοί από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ζήτησε, τέλος, από τους εκδρομείς να μεταφέρουν τον σεβασμό και την αγάπη του προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, ο οποίος επιτελεί μεγάλο ιεραποστολικό και πνευματικό έργο για την διαφύλαξη της Ορθόδοξης ταυτότητας του σερβικού λαού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων