04/10/2020 04/10/2020 Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος έλαβε αφόρμηση από τον ευαγγελικό λόγο, να έχουμε αγάπη σε όσους μας έχουν κάνει κακό. «Ο Χριστός ζητά από όλους μας να...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 19:22
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 19:10

Μητροπολίτης Κερκύρας: «Να μην είμαστε χριστιανοί της επιφάνειας»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: «Να μην είμαστε χριστιανοί της επιφάνειας»

Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος έλαβε αφόρμηση από τον ευαγγελικό λόγο, να έχουμε αγάπη σε όσους μας έχουν κάνει κακό. «Ο Χριστός ζητά από όλους μας να υπερβούμε την πτωτική μας κατάσταση, την πνευματική μας φθορά. Καλούμαστε να μην είμαστε χριστιανοί της επιφάνειας. Καλούμαστε όμως και να υπερβούμε το εσωτερικό μας κενό, το οποίο προσπαθούμε να αποκρύψουμε με την επιστημονική πρόοδο», είπε κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος, συνεχίζοντας ως εξής: «Παιδιά του Υψίστου μας ζητά να γίνουμε ο Χριστός. Αυτός είναι και ο πνευματικός μας αγώνας. Αλλιώς η ζωή μας γίνεται ανούσια, καθώς θα υποκύπτουμε στον φόβο της ασθένειας και του θανάτου. Χρειάζεται να ακολουθήσουμε τον χρυσό κανόνα της αγάπης, να μην παρασυρόμαστε από τον εγωισμό και το ίδιον θέλημα. Έτσι, θα αισθανθούμε την άκτιστη χάρη του Θεού που επενεργεί εσωτερικά μας!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων