26/03/2023 26/03/2023 Στον Εσπερινό της απόποδης της εορτής του Ευαγγελισμού, στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς, πλησίον της πόλης της Κέρκυρας, ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, χοροστάστησε στον Εσπερινό και έκειρε μικρόσχημο μοναχό, τον εκπαιδευτικό- καθηγητή του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας, κ. Δημήτριο Παπαμήτρο. Ο καρείς μοναχός, ο οποίος κατάγεται από τον Βόλο...
26 Μαρτίου, 2023 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 9:40

Νέος Μοναχός στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Νέος Μοναχός στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Στον Εσπερινό της απόποδης της εορτής του Ευαγγελισμού, στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς, πλησίον της πόλης της Κέρκυρας, ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, χοροστάστησε στον Εσπερινό και έκειρε μικρόσχημο μοναχό, τον εκπαιδευτικό- καθηγητή του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας, κ. Δημήτριο Παπαμήτρο.

Ο καρείς μοναχός, ο οποίος κατάγεται από τον Βόλο και υπηρέτησε στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Κέρκυρας, υπήρξε στις ομάδες της ΓΕΧΑ Βόλου και στέλεχος παιδικών κατασκηνώσεων. Σπούδασε Μηχανολόγος και Θεολόγος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Υπήρξε πνευματικό τέκνο του π. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και του π. Γενναδίου Κουτσόπουλου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας, καθ΄ ον χρόνο σπούδασε στην Αθήνα.

Ο νέος μοναχός θα συνεχίσει να υπηρετεί στην εκπαίδευση της Κέρκυρας.

Κατά την τελετή της κουράς του εις μοναχόν, πέραν των πολλών πνευματικών του αδελφών οι οποίοι ήρθαν από διάφορες πόλεις της Ελλάδος, ως και η κατά σάρκα οικογένεια του, παρίστατο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, και ο Γέρων Ιλλαρίων, ιερομόναχος εξ Αγίου όρους.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνηση του είπε:

«Ο Θεός σε κάλεσε την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην εκδήλωση της Αγάπης του Θεού, που λυτρώνει την ανθρωπότητα και επανασυνδέει τον άνθρωπο με τον Θεό. Κατά αυτή την ημέρα, σε καλεί και σένα να εξέλθεις ως ο Αβραάμ από την Πατρίδα σου και να πορευθείς στην Γη της επαγγελίας του Θεού.

Να άρεις τον Σταυρόν, τον οποίο σήμερα σου επιθέτει ο Θεός επί των ώμο σου, και να ανέβεις τον προσωπικό σου Γολγοθά, αργά αλλά σταθερά. Σε καλεί ο ίδιος ο Κύριος, σε μια εποχή πνευματικής ξηρασίας, για να σου αναθέσει μέσα από την ολοκληρωτική αφιέρωση σου σ’ εκείνον, την σαγήνη της πνευματικής αλιείας. Ο Κύριος μας στο Ευαγγέλιο, αναφέρει πως -ο φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος.

Στην μοναχική ζωή και στην ολοκληρωτική αφιέρωση, δεν υπάρχει άλλη αγάπη, παρά ο εράσμιος πλέον Νυμφίος της ζωής σου. Εκείνον να έχεις συγκοιταζόμενο, συνανιστάμενο , ευφραίνων και γλυκαίνων την καρδίαν σου. Αυτό θα κατορθωθεί με την υποταγή σου στο Θέλημα του Θεού και στις εντολές σου, όπως υπετάγη η Παναγία μας, αλλά και όλοι οι άγιοι της ζωή μας, ως και ο τέλειος υποτακτικός όσιος Δοσίθεος, που υπετάγη τελείως στον Γέροντα του, στον Αββά Δωρόθεο.

Μέσα από την υποταγή θα προχωρήσεις με την προσευχή σου στον να αναζητήσεις τον γλυκύτατον Ιησού, τον οποίο σου συνιστώ να είναι το κέντρο της ζωής σου. Πλέον η πνευματική σου οικογένεια, η μονή αλλά και όλη η τοπική εκκλησία, είναι εκείνη η οποία θα σε αναπαύσει στη ζωή σου.

Μα πάνω απ΄ όλα, θα σε αναπαύει η Κυρία Θεοτόκος, ο άγιος Σπυρίδων, ο άγιος Θεόδωρος ο Τήρων, ο άγιος Γεώργιος ο Στρατηλάτης. Ο Όσιος Δοσίθεος θα είναι το παράδειγμα για την προσωπική σου ζωή».

Ο Νέος Μοναχός έλαβε το όνομα Δοσίθεος.

Στο τέλος τον ασπάσθησαν όλοι εκείνοι οι οποίοι ήρθαν να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Δηλαδή η Διεύθυνση του Λυκείου, αρκετοί καθηγητές και μαθητές, και πλήθος ανθρώπων νέων οι οποίοι έψαλλαν κατανυκτικά στα αναλόγια της Ιεράς Μονής.

Επίσης παρέστησαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων