29/10/2023 29/10/2023 Με πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης εορτάστηκε η Eθνική Eπέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2023 στην Κέρκυρα. Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Βουτσά. Στη Δοξολογία...
29 Οκτωβρίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2023 - 12:47

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα

Με πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης εορτάστηκε η Eθνική Eπέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2023 στην Κέρκυρα.

Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Βουτσά.

Στη Δοξολογία παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης κ. Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, οι βουλευτές Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, Αλέκος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτρης Μεταλληνός, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Φλώρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαρίλαος Αλαμάνος, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου, και οι λοιποί εκπρόσωποι των άλλων αρχών.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε και την παρέλαση στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης, στην οποία συμμετείχαν οι Φιλαρμονικές ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ και ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ.

Παρέλασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης, όπως επίσης και τμήματα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας του τόπου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων