29/05/2024 29/05/2024 Ιερά Παράκληση στον προστάτη του τόπου Άγιο Σπυρίδωνα έγινε στο Ιερό Προσκύνημα στην Κέρκυρα το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024. Κατ’ αυτήν τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, ο οποίος για λόγους ανειλημμένων υποχρεώσεων βρισκόταν εκτός Κερκύρας, εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός μετέφερε προς τα...
29 Μαΐου, 2024 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2024 - 20:51

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Ιερά Παράκληση στον προστάτη του τόπου Άγιο Σπυρίδωνα έγινε στο Ιερό Προσκύνημα στην Κέρκυρα το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024. Κατ’ αυτήν τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, ο οποίος για λόγους ανειλημμένων υποχρεώσεων βρισκόταν εκτός Κερκύρας, εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός μετέφερε προς τα παιδιά και τους γονείς τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου, καθώς επίσης και μήνυμά του ότι οι εξετάσεις είναι ένα πέρασμα στην νεανική ζωή, μία δοκιμασία στην οποία η προσευχή και η αγάπη του Θεού αποκαλύπτουν το θέλημά Του για όποιον και για όποια πιστεύει.

Η Εκκλησία προσεύχεται και παρακαλεί για τα παιδιά της και ζητά να ευοδωθούν οι κόποι τους και γι’ αυτό κάθε μέρα στο Ιερό Προσκύνημα θα αναπέμπεται δέηση για τους υποψηφίους στο πέρας της θείας λειτουργίας. Διαβάστηκε ακόμη χαιρετισμός του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρου Αγγελόπουλου, ενώ καρδιακό χαιρετισμό απηύθυνε προς τους υποψηφίους και τους γονείς ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κερκύρας κ. Χαρίλαος Αλαμάνος.

Μετά το πέρας της παράκλησης τα παιδιά προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγίου και έλαβαν ευλογίες εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων