09/12/2021 09/12/2021 Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρα Κώστα Μυγδάλη, καθώς και τον βουλευτή Κέρκυρας κ. Στέφανο Γκίκα, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο το πρωί της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου 2021, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Βουλευτές-μέλη της...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2021 - 15:39

Συνάντηση Μητροπολίτη Κερκύρας με τον Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο.

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Κερκύρας με τον Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρα Κώστα Μυγδάλη, καθώς και τον βουλευτή Κέρκυρας κ. Στέφανο Γκίκα, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο το πρωί της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου 2021, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης από χώρες στις οποίες υπάρχει έντονο το ορθόδοξο στοιχείο επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Κέρκυρα και θα συμμετάσχουν, εκτός των άλλων, και στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ενημερώθηκε από τον κ. Χαρακόπουλο για το έργο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης, καθώς και για τους προβληματισμούς που υπάρχουν στους καιρούς μας σχετικά με τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ζωή των κρατών και των κοινωνιών, ενώ επεσήμανε ότι η Κέρκυρα είναι ένας τόπος ανοιχτός στον διάλογο μεταξύ των χριστιανικών κοινοτήτων, χωρίς να αναιρείται η αυθεντικότητα της ορθόδοξης πίστης και παράδοσης, ενώ χρειάζεται και η πολιτική να συμβάλει ώστε να σταματήσει ο θρησκευτικός αποχρωματισμός των κοινωνιών μας.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) είναι διακοινοβουλευτικό όργανο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, για να υποστηρίξει την ανάγκη παρουσίας της Ορθοδοξίας ως κοινής πολιτισμικής έκφρασης μεγάλου αριθμού Ευρωπαίων πολιτών στην διαμόρφωση της σύγχρονης Ευρώπης. Συμμετέχουν στην Δ.Σ.Ο. Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα βουλευτές από: Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουκρανία και Φινλανδία καθώς και ομάδες βουλευτών από: Αυστραλία, Η.Π.Α., Ασία και Αφρική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων