14/08/2020 14/08/2020 Με την καθιερωμένη Παράκληση, την μικρή λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του Ναού του και με την επανατοποθέτησή του εντός της λάρνακας (Μπάσματα) ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020 οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίο έσωσε το νησί στις 11...
14 Αυγούστου, 2020 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 10:20

Τα μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος

Διαδώστε:
Τα μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος

Με την καθιερωμένη Παράκληση, την μικρή λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του Ναού του και με την επανατοποθέτησή του εντός της λάρνακας (Μπάσματα) ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020 οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, διά του οποίο έσωσε το νησί στις 11 Αυγούστου 1716 από την πολιορκία των Τούρκων. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε τους πιστούς για την τάξη και την ευσέβεια με την οποία προσκύνησαν το άγιο λείψανο, παρά τις δυσκολίες και τα μέτρα ασφαλείας, τηρώντας ό,τι έπρεπε για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ευχήθηκε στο τέλος ελεύθεροι από περιορισμούς να γιορτάσουν κλήρος και λαός τον Άγιο Σπυρίδωνα την επόμενη φορά, χωρίς φόβους αλλά και με αποκαταστημένη την δημόσια υγεία, χάρις στις πρεσβείες του Αγίου που προστατεύει από τις λοιμώδεις νόσους τον τόπο και τους ανθρώπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων