13/12/2022 13/12/2022 Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Προστάτου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022 στο Ιερό Προσκύνημα με την Παράκληση στον Άγιο και τα «μπάσματα», δηλαδή την επανατοποθέτηση του ιερού λειψάνου στην λάρνακα. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος ευχήθηκε...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:02
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 20:41

Τα «μπάσματα» του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Τα «μπάσματα» του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Προστάτου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022 στο Ιερό Προσκύνημα με την Παράκληση στον Άγιο και τα «μπάσματα», δηλαδή την επανατοποθέτηση του ιερού λειψάνου στην λάρνακα.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος ευχήθηκε στους πιστούς να είναι ευλογημένη η οδός προς την Μητρόπολη των εορτών τα Χριστούγεννα, με τις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στην ακολουθία παιάνισαν η Παλαιά Φιλαρμονική και η Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, κατά την κερκυραϊκή παράδοση.

Το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε διάκονο τον κ. Νικόλαο Σκορδίλη, έγγαμο, πατέρα δύο παιδιών, κατά σάρκα αδελφό των Αρχιμανδριτών Σπυρίδωνος και Θεολόγου Σκορδίλη, κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, γιο του αειμνήστου κληρικού π. Ιωάννη Σκορδίλη.

Κατά την προσφώνησή του στον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο κληρικός γίνεται όργανο σωτηρίας για τον λαό, καθώς η κλήση του έρχεται από τον Θεό. Η ιερωσύνη είναι ανεκτίμητο δώρο αλλά και σταυρός για την εποχή μας. Και η υπόσχεση της διακονίας δίδεται ενώπιον του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, του απλού και ταπεινού. Δεν είναι ο ιερέας μόνος του στην ζωή της Εκκλησίας, διότι αυτή είναι η ζωή της αιωνιότητας, η επουράνιος βασιλεία, η οποία αρχίζει από τον κόσμο αυτό και ολοκληρώνεται στην αιωνιότητα. Ο ιερέας καλείται να προχωρήσει ως σοφός, όχι στο σκοτάδι, αλλά στο φως, για να θρέψει πνευματικά αυτούς που πεινούνε και διψούνε για τον Κύριο. Ο ιερέας καλείται να μην φοβάται, αλλά να έχει την ελπίδα στον Θεό και στις μεσιτείες των αγίων. Ενίσχυσή του είναι οι προσευχές των ανθρώπων που τον αγαπούνε. Αρκεί να υπάρχει η ταπείνωση και η χάρις του Θεού θα επισκιάσει.

Στην ακολουθία παιάνισε προς τιμήν του Αγίου, κατά την παράδοση, η Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή των πιστών κατά το τριήμερο προσκύνημα, κατά το οποίο ο άγιος παρέμεινε στην θύρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων