11/03/2024 11/03/2024 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου παραδόθηκαν την Παρακσκευή 8 Μαρτίου 2024 στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Διευθυντή του...
11 Μαρτίου, 2024 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 21:07

Παράδοση υπολογιστών και εκτυπωτών στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας

Διαδώστε:
Παράδοση υπολογιστών και εκτυπωτών στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου παραδόθηκαν την Παρακσκευή 8 Μαρτίου 2024 στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των Ενοριακών Ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της Ελληνικής επικράτειας, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα ) με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το Πρόγραμμα το οποίο ξεκινά, εφοδιάζοντας τους Κληρικούς με υλικο-τεχνικό εξοπλισμό και Πιστοποιημένη μοριοδοτούμενη εκπαίδευση, μέσα από τα εξειδικευμένα Προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως. «Σήμερα ξεκινήσαμε μια σπουδαία συνεργασία που οφείλεται στο όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας δια την καλλιέργεια και την εκπαίδευση του Ιερού Κλήρου της Πατρίδος μας, διότι το Πρόγραμμα αυτό αφορά όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας μας. Η σύγχρονη γνώση μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία βοηθά ουσιαστικά την Ποιμαντική του Ιερέως στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε«, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη διότι υλοποιεί ένα σύγχρονο και αναγκαίο Πρόγραμμα δια την Εκκλησία μας, εκπαιδεύοντας τους Κληρικούς, θέτοντας τον εαυτόν του και την επιστημονική του κατάρτιση στη διάθεση της Εκκλησίας, των Ιερών Μητροπόλεών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου Β’, υλοποιώντας τα οράματά του δια την σύγχρονη επιμόρφωση του Ιερού Κλήρου.

Ακολούθως ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ουσιαστική συνεργασία και στήριξη και τον κ. Καβαλλιεράτο Γεράσιμο, Συντονιστή του Ι.Π.Ε στην Μητρόπολη για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Έπειτα ευχαρίστησε τους Ιερείς για τη συμμετοχή τους, και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την λειτουργία του κόμβου. Επισήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι Ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από τα 82 τμήματα με θεματικό τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και προσέφεραν στους κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της Ενορίας με πνεύμα διακονίας και επί τη βάσει της κειμένης νομοθεσίας και θα αποτελέσει τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας που σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών της χώρας στις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας και αποτελεί καρπό της γόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων