10/08/2020 16/08/2020 Όπως μας ενημερώνει ο αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Γαβριελάτος, «τα φιδάκια της Παναγίας μας βγήκαν!» και στο Μαρκόπουλο. Ετσι μετά τα Αργίνια, φιδάκια έχουμε και στο Μαρκόπουλο στον Ι.Ν. της Παναγίας. Καλή Παναγιά σε όλους. O π. Σεραφείμ Κονίδης, προϊστάμενος της ενορίας της Φανερωμένης στη Ζάκυνθο βρέθηκε εκεί και είδε τα φιδάκια ιδίοις όμμασί. Μάλιστα, ευχαριστεί...
10 Αυγούστου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 13:44

Βγήκαν τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά

Διαδώστε:
Βγήκαν τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά

Όπως μας ενημερώνει ο αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Γαβριελάτος, «τα φιδάκια της Παναγίας μας βγήκαν!» και στο Μαρκόπουλο.

Ετσι μετά τα Αργίνια, φιδάκια έχουμε και στο Μαρκόπουλο στον Ι.Ν. της Παναγίας.

Καλή Παναγιά σε όλους.

O π. Σεραφείμ Κονίδης, προϊστάμενος της ενορίας της Φανερωμένης στη Ζάκυνθο βρέθηκε εκεί και είδε τα φιδάκια ιδίοις όμμασί.

Μάλιστα, ευχαριστεί τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό του, π. Φώτιο Γαβριελάτο, για την αποστολή των φωτογραφιών, που θα δείτε παρακάτω, γράφοντας τα εξής για τα «ευλογημένα» φίδια, όπως τα αποκαλεί:

Τα φιδάκια της Παναγιάς, που το μήκος τους δε ξεπερνά το ένα μέτρο, έχουν δέρμα βελούδινο και στο κεφάλι και τη γλώσσα τους, σχηματίζεται ένα μικρό σταυρουδάκι.
Εμφανίζονται στην περιοχή ανήμερα του Σωτήρος και εξαφανίζονται αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του Δεκαπενταυγούστου.

Την πρώτη εμφάνισή τους σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση την έκαναν πριν περίπου 470 χρόνια, όταν πειρατικά πλοία προσάραξαν στο νησί και οι πειρατές προσπάθησαν να βεβηλώσουν και να λαφυραγωγήσουν την Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να τις προστατέψει. Σύμφωνα με τον μύθο, η Παναγία εισακούοντας τις προσευχές τους, έστειλε φίδια που περικύκλωσαν το μοναστήρι και έδιωξαν τους πειρατές σώζοντας έτσι και τις καλόγριες.

Ανεξήγητο φαινόμενο

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι μέχρι και σήμερα ανεξήγητο» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΣΕΑΔΕ και μέλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίου, Όλγα Άνθη Καρδακάρη, που «έζησε» όπως λέει για πρώτη φορά το «θαύμα». «Το δέρμα τους είναι απίστευτα μαλακό σαν βελούδο, αλλά το αξιοπερίεργο είναι πως είναι ζεστά» θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηριστικά.

Κρέμονται από τις εικόνες και τα στασίδια

Φέτος εμφανίστηκαν περίπου δέκα φιδάκια, με τους ντόπιους να νιώθουν ιδιαίτερη χαρά, καθώς όπως πιστεύουν το νησί θα είναι ευλογημένο και δε θα το βρει κακουχίες.
Τα φίδια της Παναγιάς, που έχουν δώσει και το όνομά τους στην Παναγία της Φιδιώτισσα, θεωρούνται ακίνδυνα και θαυματουργά, και πολλοί μαρτυρούν πως, όταν τα ακούμπησαν, θεραπεύτηκαν από ανίατες αρρώστιες. Είναι ορατά σε όλους. Κρέμονται στην εικόνα της Παναγίας, στα στασίδια και τα προσκυνητάρια, ακόμη και στο Ευαγγέλιο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων