20/12/2018 20/12/2018 Στα πλαίσια των Ποιμαντικών επισκέψεων της περιόδου αυτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε το Ενιαίο Λύκειο Κολυμβαρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Λυκειάρχου κ. Κουτουλάκη Ζαχαρία. Ο Σεβασμιώτατος, σε συνεννόηση με τον Θεολόγο Καθηγητή του Σχολείου κ. Μιχαήλ Βαρέκα, είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και συναντήσει-συνομιλήσει με τα 3 Τήματα της Α΄ Λυκείου...
20 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2018 - 12:18

Στο Λύκειο Κολυμβαρίου ο Μητροπ. Κισάμου

Διαδώστε:
Στο Λύκειο Κολυμβαρίου ο Μητροπ. Κισάμου

Στα πλαίσια των Ποιμαντικών επισκέψεων της περιόδου αυτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε το Ενιαίο Λύκειο Κολυμβαρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Λυκειάρχου κ. Κουτουλάκη Ζαχαρία.

Ο Σεβασμιώτατος, σε συνεννόηση με τον Θεολόγο Καθηγητή του Σχολείου κ. Μιχαήλ Βαρέκα, είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και συναντήσει-συνομιλήσει με τα 3 Τήματα της Α΄ Λυκείου του Σχολείου. Μετά από το καλωσόρισμα του Λυκειάρχη και του Θεολόγου κ. Βαρέκα, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά του για την επικοινωνία αυτή καθώς όπως είπε: «επανέφερε στην σκέψη και την καρδιά τα όμορφα και δημιουργικά χρόνια της καθηγητικής του διακονίας». Κατέθεσε λίγες σκέψεις-προβληματισμό στα παιδιά και ακολούθησε ένας γόνιμος, δημιουργικός και ουσιαστικός διάλογος-συζήτηση επί δύο (2) και πλέον ώρες όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες, προβληματισμούς, σκέψεις και ερωτήματα σχετικά με τα μεγάλα διλήμματα και μονοπάτια της ζωής, ως και ότι άλλο ένιωσαν την ανάγκη να καταθέσουν.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αφού επαίνεσε και συνεχάρη τα παιδιά για την ωριμότητα των σκέψεων και προβληματισμών τους, σημείωσε: «Στα μεγάλα διλήμματα και σταυροδρόμια της ζωής σας χρειάζεται να έχετε εμπιστοσύνη στον Θεό και τον εαυτό σας. Δοκιμάστε, όσοι δεν έχετε την εμπειρία αυτή, και τον δρόμο που η Εκκλησία σας προτείνει και να έχετε την σιγουριά ότι αυτός ο δρόμος και τρόπος ζωής ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει, δεν θα σας προδώσει, δεν θα σας εγκαταλείψει», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος καλά Χριστούγεννα, γεμάτα φως, Χριστό και χαρά, ανανεώνοντας την επικοινωνία δια το νέο έτος. Πρόσφερε δε κομποσχοίνι και στυλό στους μαθητές, στο δε Σχολείο έναν υπολογιστή και μία συσκευή προβολών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων