26/01/2022 26/01/2022 Με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 στις 17:00, για να τεθούν οι προβληματισμοί για το μέλλον της Παιδείας του τόπου μας, με επίκεντρο τη θέση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 18:16

Διαδικτυακή εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών από την Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Διαδικτυακή εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών από την Ακαδημία Κρήτης

Με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 στις 17:00, για να τεθούν οι προβληματισμοί για το μέλλον της Παιδείας του τόπου μας, με επίκεντρο τη θέση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, “όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, έχουμε μία ευκαιρία να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα για μία Παιδεία ευαίσθητη στα κοινωνικά προβλήματα και έτοιμη να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της κάθε εποχής, όλως ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή της πανδημίας (Covid-19). Η περίοδος που διανύσαμε δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η φετινή χρονιά θα είναι κι αυτή απρόβλεπτη, δύσκολη και μεταβατική. Οι απότομες αλλαγές, που συντελούνται στις κοινωνίες, με την αύξηση και τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, θα έχουν επίδραση στα επόμενα χρόνια, διαμορφώνοντας νέες πραγματικότητες. Αισθανόμαστε όλοι την ανάγκη άμεσων λύσεων, αλλά οι λύσεις, πέρα από τους σχεδιασμούς και τις εξαγγελίες, πρέπει να φέρουν μέσα τους και τα μεγάλα ιδανικά για να υλοποιήσουμε τα όνειρα των ανθρώπων, που διψούν για χαρά, δικαιοσύνη, αγάπη, σεβασμό και αξιοπρέπεια!”

Ομιλητές στην παραπάνω εκδήλωση θα είναι ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο κ. Διονύσιος Σκλήρης, Διδάσκων Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Τον συντονισμό θα έχει ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε., ενώ οι Εκπαιδευτικοί Θωμάς Παναγιώτου (ΠΕ03) και Δημήτριος Χοϊλούς (ΠΕ01) θα υποβάλουν στους ομιλητές ερωτήματα σχετικά με το θέμα.

Τους συμμετέχοντες θα καλωσορίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ και η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ θα χαιρετίσουν την εκδήλωση επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων