08/05/2021 08/05/2021 Το παρεκκλήσι των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, αφιερωμένο στην ιερά μνήμη του Αγίου Οικουμενίου Επισκόπου Τρίκκης, λαμπροφορέθηκε τις ημέρες αυτές επί τη εορτή του Αγίου Οικουμενίου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος ανέφερε: «Λουσμένη και φωτισμένη η οικουμένη όλη από το...
08 Μαΐου, 2021 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2021 - 15:51

Η εορτή του Αγίου Οικουμενίου στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Οικουμενίου στην Κίσαμο

Το παρεκκλήσι των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, αφιερωμένο στην ιερά μνήμη του Αγίου Οικουμενίου Επισκόπου Τρίκκης, λαμπροφορέθηκε τις ημέρες αυτές επί τη εορτή του Αγίου Οικουμενίου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος ανέφερε:

«Λουσμένη και φωτισμένη η οικουμένη όλη από το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως, ιδιαίτερα εμείς οι βαπτισμένοι και μυρωμένοι με το μύρο του Αγίου Πνεύματος, μετέχουμε της μυστηριακής και λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας μας. Μάρτυρες της Αναστάσεως οι Άγιοι μας, ο Άγιος Οικουμένιος Επίσκοπος Τρίκκης, μαρτυρούν και φανερώνουν έναν πολιτισμό δυσεύρετο στους καιρούς μας. Τον πολιτισμό της αγιότητος και της χάριτος του Θεού. Πολιτισμό που ανοίγει τις πύλες του Ουρανού και οδηγεί εις την Ανέσπερο Βασιλεία του Θεού. Πολιτισμό που διαλύει κάθε σκοτάδι, αβεβαιότητα, φόβο, αγωνία, θλίψη και απογοήτευση. Πολιτισμό που μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε κήρυκα και μάρτυρα της Αναστάσεως, σε φως και ελπίδα. Πολιτισμό χωρίς τον οποίο η ανθρωπότητα φτωχαίνει ακόμα περισσότερο, εγκλωβισμένη στις ουμανιστικές κοσμοθεωρίες της, οι οποίες την οδηγούν σε δαιδαλώδη αδιέξοδα και τέλματα. Αυτόν τον πολιτισμό καλούμεθα να καλλιεργήσουμε, να βιώσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεώτερες γενεές, οι οποίες μάταια αναζητούν την αλήθεια και την χαρά της ζωής σε υποκατάστατα και παυσίπονα που το μόνο που τους προσφέρουν είναι να βυθίζουν τις ζωές τους σε ακόμα οδυνηρότερες εξαρτήσεις και απογοητεύσεις», κατέληξε ο Σεβ.Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ευγνώμονα μνημόνευσε τον Σεβασμιώτατο προκάτοχο του κυρό Ειρηναίο δια «τον πολιτισμό της θυσιαστικής προσφοράς και διακονίας του στον τόπο και τους ανθρώπους του, ως και όπου κλήθηκε να διακονήσει, θέτοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα της ζώσας Εκκλησίας».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων