13/03/2023 13/03/2023 Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Κίσαμος) τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Δυτικής Κισάμου ως και εξ΄ άλλων Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεως. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι....
13 Μαρτίου, 2023 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2023 - 8:32

Κίσαμος: Ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός ομιλητής στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό

Διαδώστε:
Κίσαμος: Ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός ομιλητής στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό

Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Κίσαμος) τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Δυτικής Κισάμου ως και εξ΄ άλλων Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεως.

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Φέρε εις πέρας τις εντολές. Στην πορεία της ζωής με το Γεροντικό».

Ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε το εκλεκτό ομιλητή, ζητώντας του όπως μεταφέρει «ευγνώμονες ευχαριστίες» προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, καθώς «με την πατρική ευχή και ευλογία του ίσταται ενώπιον μας, μέσα στο πνεύμα της ενότητας και της κοινωνίας των προσώπων, όπως βιώνεται στην ζωή της Εκκλησίας», ευχαριστώντας επίσης και τους διαδικτυακούς ιστοτόπους «Σελινιώτικες πινελιές» και «Γωνιά Άγιοι Πάντες Κερκύρας», δια την ζωντανή μετάδοση του Εσπερινού και της ομιλίας.

Ακολούθως ο προικισμένος ομιλητής αναφέρθηκε στον Αββά Θεόδωρο της Φέρμης, αναλύοντας κάποιους από τους λόγους του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μια στάση που σώζει από τον θανατηφόρο κουραστικό ρυθμό της ζωής. Η ασκητική παράδοση στηρίζεται στην ησυχία, την χαρά και την ελευθερία των εντολών του Θεού, ενώ ο κόσμος στην ταχύτητα, το άγχος, την ευχαρίστηση και τον δικαιωματισμό. Η άσκοπη περιπλάνηση μακριά από τις εντολές του Θεού οδηγεί στον θάνατο. Τι είναι οι εντολές του Θεού; Ότι καλό μου προσφέρει ο Θεός. Η σχέση με τον Θεό προϋποθέτει μια έμπνευση, μια αναζήτηση. Να κοιτάζεις προς τον Θεό. Ταπείνωση, τελικά, είναι η αίσθηση ότι κάτι μας λείπει. Τι; Ο δρόμος του Θεού που έχει πολύ πορεία, με ένα βήμα δεν φτάνεις στο τέλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκλεκτός ομιλητής.

Προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο μετείχε με ιδιαίτερη προσοχή, διανεμήθηκαν, ως ευλογία, φιαλίδια αγιασμού με την προτροπή του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου όπως: «φυλάτετε τον Αγιασμό του μήνα και καθημερινά, μετά την πρωινή σας προσευχή, πίνετε λίγο αγιασμό».

Η ζωντανή διαδικτυακή παρακολούθηση του Κατανυκτικού Εσπερινού και της ομιλίας ξεπέρασε τις 2000 συμμετοχές, σύμφωνα με τους διαχειριστές των μέσων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων