19/01/2024 19/01/2024 Κατά την εορτή του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου εορτάζει το ομώνυμο «κάθισμα» που βρίσκεται στις παρυφές του βουνού, πέριξ της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, το οποίο δημιούργησε, προ πολλών ετών, ο τότε Γενικός Διευθυντής Δρ. Αλέξανδρος Παπαδερός. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης....
19 Ιανουαρίου, 2024 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2024 - 12:48

Κισάμου Αμφιλόχιος: “Με τρόπο βάναυσο και βίαιο, αποϊεροποιείται η ζωή στο σύνολό της”

Διαδώστε:
Κισάμου Αμφιλόχιος: “Με τρόπο βάναυσο και βίαιο, αποϊεροποιείται η ζωή στο σύνολό της”

Κατά την εορτή του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου εορτάζει το ομώνυμο «κάθισμα» που βρίσκεται στις παρυφές του βουνού, πέριξ της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, το οποίο δημιούργησε, προ πολλών ετών, ο τότε Γενικός Διευθυντής Δρ. Αλέξανδρος Παπαδερός. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις τα επίκαιρα μηνύματα του βίου και της πολιτείας του Αγίου Μακαρίου, καθώς όπως είπε: «Στην καταχνιά και ερημιά της ζωής μας όπου, με τρόπο βάναυσο και βίαιο, αποϊεροποιείται όχι μόνο η οικογένεια και η κοινωνία, αλλά η ζωή στο σύνολό της, με τα νομοθετήματα θεσμοθέτησης «γάμου» μεταξύ ομοφυλοφίλων, το πρόσωπο, ο βίος και η πολιτεία του Αγίου Μακαρίου έρχονται σήμερα, να μας αφυπνίσουν, να μας ξυπνήσουν από τον λήθαργο της απραξίας και αδιαφορίας μας για ό,τι συμβαίνει με την ένοχη σιωπή μας», κατέληξε.

Με λόγους ευχαριστιακούς μνημόνευσε τον παρόντα κ. Αλέξανδρο Παπαδερό «δια την έμπνευση δημιουργίας του καθίσματος, αφιερωμένο εις τον Άγιο Μακάριο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων