01/03/2023 01/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν της εθνικής τραγωδίας που έπληξε τον Ελληνισμό στο σύνολο του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του,  κάνει γνωστό πως το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως μετά την Α΄ στάση των Χαιρετισμών σε όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως  θα ψαλεί Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως πάντων των θυμάτων του...
01 Μαρτίου, 2023 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 19:30

Μητροπολίτης Κισάμου: Έκκληση για Αιμοδοσία και Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κισάμου: Έκκληση για Αιμοδοσία και Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν της εθνικής τραγωδίας που έπληξε τον Ελληνισμό στο σύνολο του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του,  κάνει γνωστό πως το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως μετά την Α΄ στάση των Χαιρετισμών σε όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως  θα ψαλεί Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως πάντων των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και ενισχύσεως των πενθούντων και θρηνούντων αδελφών.

Ταυτόχρονα , ο Σεβασμιώτατος καλεί τους πιστούς να προσφέρουν αίμα και την  Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όπου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, προ της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων, θα αναπεμφθεί  δέηση υπέρ πλήρους και ταχείας αναρρώσεως των θυμάτων, τραυματιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος.

Η Δήλωση του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου

«Συμμεριζόμενοι τον ανείπωτο πόνο και την οδύνη των αδελφών μας που, με τόσο βίαιο και τραγικό τρόπο, θρηνούν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων και, κατωδυνόμενοι από την ασύλληπτη αυτή εθνική και όχι μόνον τραγωδία, νιώθουμε βαθιά την ανάγκη όπως υψώσουμε χείρες ικέτιδες προς τον Οικτίρμονα Θεό, δεόμενοι υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Προς τούτο το εσπέρας της Παρασκευής και αμέσως μετά την Α΄ στάση των Χαιρετισμών σε όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως μας δώσαμε εντολή όπως  ψαλεί Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως πάντων των θυμάτων του σιδηροδρομικού αυτού δυστυχήματος και ενισχύσεως των πενθούντων και θρηνούντων αδελφών.

Την δε Κυριακή της Ορθοδοξίας εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όπου θα τελέσουμε την Θεία Λειτουργία, προ της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων, θα αναπέμψουμε δέηση υπέρ πλήρους και ταχείας αναρρώσεως των θυμάτων, τραυματιών του τραγικού αυτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Επιπροσθέτως και, με την ιδιότητα μας του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, προτρέψαμε τα μέλη του πολυπληθούς Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Τμήματος μας όπως προσφέρουν τις μονάδες αίματος που υπάρχουν διαθέσιμες, οι οποίες υπερβαίνουν τις 100, καθώς μόνον στην προχθεσινή Αιμοδοσία συνελέγησαν 53.

Όλοι μας ανεξαιρέτως οφείλουμε, έμπρακτα και απλόχερα, να προσφέρουμε την αγάπη μας στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Ταπεινή ευχή και προσευχή μας ο τόπος μας και ο κόσμος όλος να μην βιώσουν, ποτέ ξανά, τέτοιου είδους ανθρώπινες τραγωδίες».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων