07/01/2024 07/01/2024 Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Όσες δε από αυτές περιβάλλονται ή γειτνιάζουν με θάλασσα τελέστηκε και η Ακολουθία κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις τον...
07 Ιανουαρίου, 2024 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 17:39

Μητροπολίτης Κισάμου: “Πρόοδος είναι ο σεβασμός στον πολιτισμό και τις παραδεδομένες αρχές και αξίες ενός τόπου”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κισάμου: “Πρόοδος είναι ο σεβασμός στον πολιτισμό και τις παραδεδομένες αρχές και αξίες ενός τόπου”

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Όσες δε από αυτές περιβάλλονται ή γειτνιάζουν με θάλασσα τελέστηκε και η Ακολουθία κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) όπου και τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ακολούθως μετέβη στην παραλία «Τελωνείο» της Κισάμου όπου τέλεσε την αυτή Ακολουθία και ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Ώρα 12.00 μετέβη εις το λιμάνι Κολυμβαρίου, Ενορία Αγίας Μαρίνας, όπου και εκεί τέλεσε την αυτή Ιερά Ακολουθία και ακολούθησε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Τόσο η παραλία «Τελωνείο» της Κισάμου, όσο και η παραλία στο λιμάνι του Κολυμβαρίου είχαν κατακλειστεί από πλήθη κόσμου που, με προσμονή και χαρά, ανέμεναν και μετείχαν εις το γεγονός της ευλογίας των υδάτων. Οι Δήμαρχοι του τόπου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων συνεόρτασαν.

Συγκινητική η συμμετοχή δεκάδων νέων, παιδιών και ενήλικων, που βούτηξαν στα γαλανά και καθαρά νερά της Κισάμου και, με ιδιαίτερη ευλάβεια και δέος, προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό, λαμβάνοντας από τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο, ο μεν πρώτος από κάθε ρίψη από ένα χρυσό Σταυρό, οι δε λοιποί από ένα Σταυρό λαιμού.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Κισάμου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, απευθυνόμενος στους νέους που έπεσαν στην ρίψη του Σταυρού, ανέφερε:

«Φως η σημερινή μεγάλη ημέρα και εορτή της πίστεως μας, ευλογημένα νιάτα του τόπου μας. Φως πλημμυρίζει την οικουμένη όλη. Φωτίζεται, ευλογείται και αγιάζεται ο άνθρωπος και η κτίση ολάκερη. Μείνετε μέσα σε αυτό το φως και την χαρά του Χριστού μας.

Σταθεροί στην πίστη και τις αξίες που κληρονομήσατε από τους ευλογημένους γονείς σας, την μάνα σας και τον πατέρα σας. Είστε παιδιά ευλαβών γονέων, έχετε πατέρα και μητέρα, δεν είστε τυχαία προϊόντα γονέα 1 και γονέα 2, ούτε κατασκευάσματα, «κατά παραγγελία, επί πληρωμή».

Ας σκεφτούν καλά όλοι όσοι απεργάζονται την διάλυση και αποσύνθεση της Ελληνικής οικογένειας, οδηγώντας στην διαστροφή του ανθρωπολογικού μοντέλου· όλοι αυτοί που χλευάζουν και ειρωνεύονται την Ελληνική παραδοσιακή οικογένεια, θεωρώντας την «συντηρητικό πρότυπο», ας σκεφτούν καλά τις συνέπειες αυτού που απεργάζονται και ας ακούσουν την φωνή του λαού. Πρόοδος δεν είναι η ισοπέδωση, πρόοδος είναι ο σεβασμός στον πολιτισμό και τις παραδεδομένες αρχές και αξίες ενός τόπου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος προς όλους «… ένα νέο έτος γεμάτο φως, χαρά, δύναμη, ειρήνη, υγεία, έμπνευση, δημιουργία, όραμα και όνειρο, κυρίως όμως γεμάτο Χριστό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων