25/02/2023 26/02/2023 Παρουσία πλήθους πιστών και με την συμμετοχή ικανού αριθμού κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου καθώς και της όμορης Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου (συλλειτουργούντων και συνευχομένων), ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισσάμου, τελώντας την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Βαϊδομαρκάκη,...
25 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 4:03

Νέος διάκονος στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Νέος διάκονος στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου

Παρουσία πλήθους πιστών και με την συμμετοχή ικανού αριθμού κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου καθώς και της όμορης Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου (συλλειτουργούντων και συνευχομένων), ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισσάμου, τελώντας την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Βαϊδομαρκάκη, ευλαβούς εγγάμου νέου από την ιστορικής περιοχής Ιναχωρίου (Χρυσοσκαλίτισσα).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε τον νέο διάκονο «στην πνευματική οικογένεια του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου», δίδοντας του πατρικές συμβουλές και παραινέσεις, «ιερές παραγγελίες». «Ιδού ήγγικε και δια σε η ώρα της προσωπικής σου Πεντηκοστής. Η πλέον ιερή, φρικτή και αγία ώρα της ζωής σου καθώς, μετ΄ ου πολύ, θα λάβεις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και θα καταστείς κρίκος της μακραίωνης ιερής αλυσίδας αγίων Κληρικών της τοπικής αλλά και της καθόλου Εκκλησίας. Σεισμός πολλών βαθμών θα πρέπει να συντελεστεί σήμερα εις το είναι της υπάρξεως σου. Σεισμός, όχι καταστρεπτικός όπως αυτόν που βιώνει στις μέρες μας η ανθρωπότητα, αλλά σεισμός δημιουργικός· σεισμός πνευματικός, αναγέννησις και ανακαίνισις εν Χριστώ της υπάρξεως σου. Καλείσαι σήμερα να θάψεις τον σαρκικό άνθρωπο δια να μπορέσει να αναγεννηθεί, να αναστηθεί ο «νέος», ο πνευματικός, ποιώντας καινά τα πάντα. Ο φόβος του Θεού, η προσοχή σου, ο ιερός σου ζήλος, η υπακοή σου, η άνευ όρων και ορίων αγάπη σου δια τον συνάνθρωπο, η προσευχή σου και η βίωση των μυστηρίων της χάριτος του Θεού είναι τα πνευματικά εκείνα εφόδια τα οποία καλείσαι να μετουσιώσεις σε βίωμα και εμπειρία εις την από τούδε και στο εξής επι γής πορεία σου. Καλείσαι να γίνει όχι άλλος ένας… καλός Κληρικός, αλλά ένας άγιος Κληρικός. Από αγίους Επισκόπους, ιερείς και διακόνους έχει ανάγκη η Εκκλησία μας και όχι από καλούς», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αναλύοντας, εν τάχει, τα «ιερά, πνευματικά αυτά εφόδια».

Ακολούθως ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα Αιδ. Πρωτ. π.Βασίλειο Φραγκιαδάκη, Κληρικό της ομόρου Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, παραγγέλλοντας εις τον νεοχειροτονηθέντα όπως «μετά τον Θεό και τον Επίσκοπο σου τελείς εν πλήρη υπακοή εις τον πνευματικό σου», την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης «δια τον πνευματικό επιστηριγμό και την εν γένει συμπαράσταση», τον ιερό κλήρο «δια την προσευχητική συμμετοχή», την ευλαβή διακόνισσα του Μαγδαληνή, τους κατά σάρκα οικείους ως και το πλήθος των συγγενών, γνωστών και συντοπιτών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τον προαύλιο χώρο του, καλώντας όλους: «κλείνοντας γόνυ όπως δεηθούν του Παρακλήτου ίνα καταστήσει άξιο διάκονο των μυστηρίων του Θεού τον νέο διάκονο της Εκκλησίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων