14/06/2022 14/06/2022 Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαρά και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανό υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κομίζοντας προς ευλογία και προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της θαυματουργού. Μετά από σύντομη δέηση στους χώρους των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σεβ....
14 Ιουνίου, 2022 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 14:49

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός στη Μητρόπολη Κισάμου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός στη Μητρόπολη Κισάμου

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαρά και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανό υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κομίζοντας προς ευλογία και προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της θαυματουργού.

Μετά από σύντομη δέηση στους χώρους των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό, σημειώνοντας:

«Με βαθύ σεβασμό και αγάπη πολύ σας καλωσορίζουμε και σας υποδεχόμεθα εις την έδρα της Ι.Μητροπόλεως μας, την Κίσαμο και τους χώρους διοικήσεως Αυτής. Ευγνώμονα σας ευχαριστούμε δια την ευγένεια και καλοσύνη σας όπως, κατά την ολιγοήμερη παραμονή σας, χαρίσετε εις όλους μας την ευλογία προσκύνησις του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης της θαυματουργού ως και του Αγίου Δημητρίου και, επίσης, και φιαλιδίου αίματος εκ του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, πολύτιμοι πνευματικοί θησαυροί που κομίζετε εις την ιερά αυτή λειψανοθήκη. Χαιρόμεθα, επίσης, που ανταμώνουμε το σεβάσμιο Πρόσωπο σας, καθώς Σεις είστε ο άγρυπνος φρουρός, φυλάσσοντας, μετά της τιμίας Συνοδείας Σας, Θερμοπύλες εις την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης και το θεοβάδιστο Όρος Σινά, όπου συντελέσθηκαν θαυμαστά και εξαίσια γεγονότα της πίστεως μας. Ταπεινά ευχόμεθα όπως Κύριος ο Θεός ημών, δια πρεσβειών της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, Σας μακροημερεύουν εν υγεία και δυνάμη, ψυχής τε και σώματος».

Ακολούθως ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός εξέφρασε την χαρά του δια την «πνευματική αυτή συντυχία», ευχαριστώντας τον φιλοξενών Ιεράρχη, με αναφορά εις την διακονία του εις την Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης, μιλώντας με λόγους επαινετικούς δια το έργο που επιτελείται εις την Ι.Μητρόπολη. Μετά την προσκύνηση του ιερού λειψάνου από τους συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σιναίου ξεναγήθηκε στους χώρους διοικήσεως ως και το παρακείμενο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι. Μητροπόλεως.

Ακολούθως μετέβη, μετά του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, εις την γυναικεία Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, όπου τον υποδέθχηκαν η Καθηγούμενη, Γερόντισσα Μαρκέλλα μετά της Αδελφότητας της Μονής, οι οποίες με ευλάβεια και συγκίνηση προσκύνησαν τα ιερά λείψανα. Στο Αρχονταρίκι της Μονής ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός απεύθυνε λόγους πνευματικούς εις την Αδελφότητα, προσφέροντας ευλογίες. Αντιδωρών ο φιλοξενών Ιεράρχης προσέφερε σταυρό ευλογίας, αντίγραφο εκ του κειμηλιαρχείου της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, συλλεκτικό Τόμο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία φιλοξενήθηκε εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και την Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου, τόμο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού ως και άλλες εκδόσεις της Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου, και συζήτησαν την οργάνωση επισήμου ελεύσεως του ιερών αυτών θησαυρισμάτων, προς ευλογία και αγιασμό του λαού του
Θεού, εντός του θέρους.

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ. Δαμιανό συνόδευε ο Παν. Αρχ. κ. Φιλόθεος Γεωργιλάς, έλκων την καταγωγή του από την Κίσαμο, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, με
τον οποίο και γνωρίζονται παλαιόθεν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων