03/04/2020 03/04/2020 Το προνοιακό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κίσαμου και Σελίνου στηρίζει, με νέα γενναιόδωρη χορηγία, πενήντα χιλιάδων ευρώ ευρώ ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε: «Η ευγενής αυτή χειρονομία και χορηγία του Ομίλου Βαρδινογιάννη θα ανακουφίσει τις αυξημένες, επιτακτικές...
03 Απριλίου, 2020 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2020 - 12:47

Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη στηρίζει την Ι.Μ.Κισάμου

Διαδώστε:
Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη στηρίζει την Ι.Μ.Κισάμου

Το προνοιακό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κίσαμου και Σελίνου στηρίζει, με νέα γενναιόδωρη χορηγία, πενήντα χιλιάδων ευρώ ευρώ ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε: «Η ευγενής αυτή χειρονομία και χορηγία του Ομίλου Βαρδινογιάννη θα ανακουφίσει τις αυξημένες, επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως μας, το οποίο αυτή την περίοδο της λοιμικής πανδημίας έχει τεθεί σε καραντίνα.

Ο λόγος; και οι εκατό (100) ένοικοι του υπάγονται στον ευάλωτο πληθυσμό και χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας και φροντίδας. Ιδιαίτερα μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί, επίσης, και για τα 58 πρόσωπα του προσωπικού το οποίο, τον καιρό αυτό, με πνεύμα θυσιαστικής αγάπης υπερβάλλει εαυτόν ανταποκρινόμενο, σε απόλυτο βαθμό, εις την κρισιμότητα της ζοφερής πραγματικότητας.

Μερικά από τα έκτακτα μέτρα που λάβαμε: Πρόσληψη ψυχολόγου για την στήριξη των ενοίκων και του προσωπικού, πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας (security) για πλήρη έλεγχο όλων των προσερχομένων στο Ίδρυμα, τακτικές απολυμάνσεις των 4.500τ.μ. κτηριακών του εγκαταστάσεων, προμήθεια αναγκαίων αναλώσιμων υλικών μίας χρήσης (γάντια, μάσκες, φόρμες, καπέλα, ποδονάρια, γυαλιά, χειρουργικές ποδιές, Φόρμες Προστασίας), αντισηπτικά, κ.α. Μέτρα τα οποία θωρακίζουν το Ίδρυμα, παράλληλα όμως προκαλούν δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, εις τα οποία καλείται η I. Μητρόπολις μας να ανταπεξέλθει.

Η ασφάλεια και η υγεία όλων των εμπλεκομένων στο Αννουσάκειο είναι για εμάς που έχουμε την ευθύνη λειτουργίας του πρώτη και βασική μας προτεραιότητα, αγωνία και προσευχή. Δόξα τω Θεώ που στον αγώνα μας αυτό, Πρόσωπα και Φορείς έρχονται συγκυρηναίοι και αρωγοί. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και ιδιαίτερα και ο κ. Βαρδής Ιω. Βαρδινογιάννης, είναι από τα πρόσωπα εκείνα που, διαχρονικά και έμπρακτα, στηρίζουν την ταπεινή μας διακονία. Βαθιά η ευγνωμοσύνη και καρδιακές οι ευχαριστίες μας προς τον κ. Βαρδή Ιω.Βαρδινογιάννη.

Η προσφορά της δικής του απλόχερης και αρχοντικής αγάπης χαρίζει σε εμάς δυνατότητες πολλαπλασιασμού των «πέντε άρτων». Στους συννεφιασμένους ουρανούς των καιρών μας, στην καθημερινότητα που μας τρομάζει, σε μέρες που ένα αόρατο μικρόβιο συνθλίβει την… «παντοδυναμία» του σύγχρονου ανθρώπου που μεθυσμένος από το κρασί της αλαζονείας και ευζωίας του πίστεψε ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον Δημιουργό του, σε αυτούς τους όντως απέλπιδες καιρούς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που «στο φως του ονείρου ανάβουν το κερί της ελπίδας και της ζωής», για να παραφράσω τα λόγια του ποιητή.

Κορυφαίος του χώρου ο κ. Βαρδής Ιω. Βαρδινογιάννης ο οποίος, στα κατά περιόδους αιτήματα μας, ανταποκρίνεται με περισσή αγάπη και αρχοντιά. Τον ευχαριστούμε ευγνωμόνως. Μαζί με εκείνον ευχαριστούμε και τον κ. Γεώργιο Ιω. Βαρδινογιάννη για τις προσφορές της δικής του αγάπης.

Η ταπεινή μας προσευχή για υγεία και μακροημέρευση, ευχαριστιακό αντίδωρο της πολλής των αγάπης, καθώς συμβάλλουν το… θαύμα να μην τελειώνει ποτέ. Και πως να τελειώσει αφού… «υπάρχουν ακόμα άνθρωποι»!, κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος όπως και Θεσμικοί Φορείς που οφείλουν την περίοδο αυτή να στηρίξουν, ανταποκριθούν στις δικές τους ευθύνες και υποχρεώσεις προς το
Ίδρυμα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων