21/03/2024 21/03/2024 Το εσπέρας της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Δευτέρα 25 Μαρτίου, και ώρα 18.00μ.μ. στον εορτάζοντα Ι.Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Του Εσπερινού θα ακολουθήσει πνευματική ομιλία υπό του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη, Υμνογράφου της Αγίας...
21 Μαρτίου, 2024 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2024 - 14:12

Ομιλία Αγιορείτου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Ομιλία Αγιορείτου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη στην Κίσαμο

Το εσπέρας της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Δευτέρα 25 Μαρτίου, και ώρα 18.00μ.μ. στον εορτάζοντα Ι.Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Του Εσπερινού θα ακολουθήσει πνευματική ομιλία υπό του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη, Υμνογράφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: «Η Παναγία του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας».

Ο σεβαστός σε όλους μας π.Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης έγραψε, με δική του προαίρεση και πρωτοβουλία, την Ιερά Παράκληση της Παναγίας της «Γιάτρισσας», η θαυματουργός Εικόνα της Οποίας, με τρόπο θαυμαστό και υπέρλογο χαρίστηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας και τεθησαυρίζεται στον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου). Στο τέλος της ομιλίας θα διανεμηθεί, ευλογία, η νέα έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τον τίτλο: «Προσευχής Θησαυρίσματα». Προσευχητάριο, ιδιαίτερα επιμελημένο, που περιλαμβάνει: Πρωινή Προσευχή- Προσευχές της Τραπέζης- Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως- Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων- Μέγα Απόδειπνο- Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, Πασχάλιος – Ημερονύκτιος Ακολουθία ως και τις Νηστείες της Εκκλησίας μας. Επιπροσθέτως, ο σεβαστός Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Αθανάσιος θα ομιλήσει και την παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, 24 Μαρτίου στον πανηγυρικό Εσπερινό, εις το αυτό εορτάζοντα Ι. Μητροπολιτικό Ναό Κισάμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων