02/03/2024 02/03/2024 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (I.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με την παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Αγαθαγγέλου Κουμαρτζάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, παραδόθηκαν την Παρασκευή 1η Μαρίου 2024 στους Ιερείς της Ιεράς...
02 Μαρτίου, 2024 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2024 - 10:39

Παράδοση υπολογιστών και εκτυπωτών στους ιερείς της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Παράδοση υπολογιστών και εκτυπωτών στους ιερείς της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (I.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με την παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Αγαθαγγέλου Κουμαρτζάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, παραδόθηκαν την Παρασκευή 1η Μαρίου 2024 στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των Ενοριακών Ιερών Ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί, εκτός των άλλων, να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της Ελληνικής επικράτειας, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 Ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα), με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.
Ο εκπρόσωπος του απουσιάζοντος σε υπηρεσιακό ταξίδι, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, εξέφρασε τις ολόθυμες ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο Β΄ για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία και τόνισε ότι οι παραχωρούμενοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα εγκατεστημένα σε αυτούς προγράμματα και εφαρμογές θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό τις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των Ενοριακών Ιερών Ναών. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη για τη συμβολή του στην όλη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των ψηφιακών αυτών μέσων και προγραμμάτων στην Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου.

Ακολούθως ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ.Αμφιλόχιο για την ζεστή φιλοξενία και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αγαθάγγελο Κουμαρτζάκη, συντονιστή του Ι.Π.Ε., για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Επισήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι Ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από 82 τμήματα με θεματικό τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και έδωσαν στους Κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της Ενορίας. Η κατάρτιση αυτή αποτελεί τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας, ο οποίος σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των Κληρικών της Χώρας και θα αφορά τις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας ως και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική διακονία της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων