17/05/2023 17/05/2023 Κατόπιν εισηγήσεως του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη εντάχθηκε σε χρηματοδότηση η ανακαίνιση μέρους του κτιριακού συγκροτήματος της γυναικείας Ι.Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, (2 πτέρυγες) σύμφωνα με τις υπάρχουσες εγκεκριμένες μελέτες. Καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, αξίας 200.000,00€, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ....
17 Μαΐου, 2023 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 15:37

Προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης στην Ι.Μ Παρθενώνος

Διαδώστε:
Προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης στην Ι.Μ Παρθενώνος

Κατόπιν εισηγήσεως του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη εντάχθηκε σε χρηματοδότηση η ανακαίνιση μέρους του κτιριακού συγκροτήματος της γυναικείας Ι.Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, (2 πτέρυγες) σύμφωνα με τις υπάρχουσες εγκεκριμένες μελέτες.

Καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, αξίας 200.000,00€, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη, στους χώρους της Μονής, με όλους τους εμπλεκομένους.

Εκ μέρους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.), ο οποίος είναι και ο Φορέας επίβλεψης και υλοποίησης, μετείχε ο Διευθυντής Τεχνικών έργων του Ο.Α.Κ. Α.Ε. κ.Μανόλης Πενθερουδάκης, ο επιβλέπων μηχανικός κ. Ανδρέας Εγγλεζάκης ως και στελέχη- εξωτερικοί συνεργάτες του Οργανισμού. Επιπροσθέτως, οι υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείας με συνεργάτες τους και, εκ μέρους της Μονής, ο πολιτικός μηχανικός κ. Ανδρεάδης Απόστολος. Στόχος της συνάντησης ο συντονισμός έναρξης των εργασιών, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και όσα προβλέπει η Προκήρυξη του έργου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Πολύ και μεγάλη η χαρά μας καθώς, με τις ακοίμητες πρεσβείες της Παναγίας μας, στην Οποία και είναι αφιερωμένη η Ι. Μονή μας, συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, αναγκαίες και απαραίτητες. Δικό Της και το δώρο αυτό. Καρδιακές και ευγνώμονες οι ευχαριστίες μας, το πρώτον, προς τον κατά πάντα άξιο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος και σε αυτό το αίτημα μας έτεινε ευήκοο ους. Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. κ. Άρη Παπαδογιάννη ως και όλα τα εκλεκτά, εμπλεκόμενα στελέχη του Οργανισμού.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον μελετητή της Μονής κ. Κώστα Χατζηδάκη και την ομάδα του για την εκπόνηση των μελετών ως και τον πολιτικό μηχανικό κ. Ανδρεάδη Απόστολο, στον οποίο και ανατέθηκε η παρακολούθηση του έργου εκ μέρους της Μονής, για την πολύτιμη συμβολή. Την κατασκευαστική εταιρεία Smart Construction, εγνωσμένου κύρους και υπευθυνότητας, η οποία δεσμεύτηκε για την παράδοση του έργου σε χρονικό ορίζοντα έξι (6) μηνών. Η νέα αυτή ανακαίνιση θα συμβάλλει τόσο στον εξωραϊσμό του Μοναστηριακού συγκροτήματος, όσο και κυρίως στην διευκόλυνση της Αδελφότητας και του πλήθους των προσκυνητών που αναζητούν ανάπαυση και αναψυχή σε τούτο τον ιερό και άγιο τόπο», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων