24/02/2022 24/02/2022 Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, τελέστηκε χθες η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Κόκκινο Μετόχι. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος, το οποία είναι εκείνα που μπορεί να σηκώσει...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 10:44

Η αναφορά του Μητροπολίτη Κυδωνίας στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Διαδώστε:
Η αναφορά του Μητροπολίτη Κυδωνίας στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, τελέστηκε χθες η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Κόκκινο Μετόχι.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος, το οποία είναι εκείνα που μπορεί να σηκώσει και μπορεί να προσφέρει στους άλλους ανθρώπους. Και η χάρις αυτή που βιώνουμε όλοι μας είναι η χάρις του Θεού που προσφέρεται και μας οδηγεί όλους μας μέσα στην Εκκλησία ως Σώμα Χριστού. Και όλα τα χαρίσματα που δεχόμαστε πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για την Δόξα του Θεού όπως έκανε και ο Άγιος Πολύκαρπος και όπως έκαναν και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται εφέτος από την Μικρασιατική καταστροφή ενθυμούμενοι όλοι τα γεγονότα αυτά από την μία της σκληρότητος των περιστάσεων και από την άλλη της ευλογίας και της χάριτος του Θεού, ευχόμενοι να μην ξαναεπαναληφθούν τέτοιες θλιβερές σελίδες σε κανένα κεφάλαιο ιστορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων