18/09/2021 18/09/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε χθες, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο περικαλέστατο Ιερό Ναό στον λόφο της Παρηγοριάς Χανίων. Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και κήρυξε το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός ενώ έλαβαν μέρος...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:43

Πανηγυρικός εορτασμός στην Αγία Σοφία Παρηγοριάς Χανίων

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός στην Αγία Σοφία Παρηγοριάς Χανίων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε χθες, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο περικαλέστατο Ιερό Ναό στον λόφο της Παρηγοριάς Χανίων.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και κήρυξε το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός ενώ έλαβαν μέρος ο οικείος Εφημέριος Πρωτ. Νικόλαος Νερατζάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΣΤ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιος Πετράκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Πρωτ. Στυλιανός Μαθιουδάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης, ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Θωμαδάκης, ο π. Παύλος Κλαράκης και ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Την παραμονή της εορτής ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, συμπροσευχουμένων του Εφημερίου του πανηγύριζοντα ιερού ναού, Πρωτ. Νικολάου Νερατζάκη, του Πρωτ. Νικολάου Πατσουράκη, του Πρωτ. Στυλιανού Μαθιουδάκη, του Πρωτ. Ιωάννου Δρακακάκη, του π. Ελευθερίου Ξεκουκουλωτάκη, και του Διακόνου Ελευθερίου Ξαγοραράκη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κήρυξε το Θείο Λόγο. Στη συνέχεια ο π. Νικόλαος προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα κειμηλιακό ιστορικό Κυριακοδρόμιο για την πρώτη του παρουσία του, ως Επίσκοπος στο Ναό.

Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς ο π. Νικόλαος, που τίμησαν με την παρουσία τους τη διήμερη πανηγυρική σύναξη, ευχαριστώντας παράλληλα τους Κληρικούς και τους ευσεβείς προσκηνυτές.

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων