19/07/2020 19/07/2020 Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον Άγιο Σπυρίδωνα της περιοχής Αγίας Μαρίνας όπου διακονεί ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, συμπροσευχουμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως, των Αρχιερατικών Επιτρόπων της έκτης Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ....
19 Ιουλίου, 2020 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2020 - 12:26

Χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο Οικουμενικού Θρόνου

Διαδώστε:
Χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο Οικουμενικού Θρόνου

Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον Άγιο Σπυρίδωνα της περιοχής Αγίας Μαρίνας όπου διακονεί ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, συμπροσευχουμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως, των Αρχιερατικών Επιτρόπων της έκτης Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεωργίου Πετράκη και της πέμπτης Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, Κληρικών της Μητροπόλεως και της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας.

Πριν της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου τον π. Γεώργιο Περάκη, ο οποίος κλείνει 40 χρόνια καρποφόρας ιεροσύνης, διακονίας και προσφοράς.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο για τον ζήλο που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια που είναι μαζί του στην διοίκηση της Μητροπόλεως, για την διακονία του η οποία στόχο έχει να υπηρετεί τον άνθρωπο αλλά και για την επιτυχή εκπλήρωση του πρωταρχικού σκοπού του εγγάμου κληρικού που είναι να χτίσει τα θεμέλια για μία σωστή εκκλησιαστική οικογένεια.

Ύστερα από την σχετική αποστολή των πατριαρχικών “πιττακίων” τα οποία ανέγνωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου ο Σεβασμιώτατος προέβει στην χειροθεσία του π. Γεωργίου αναφωνώντας όλοι μαζί κλήρος και λαός το άξιος.

Το παρών στην Ακολουθία έδωσαν ο πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Δ/ντης προσωπικού της Βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Ζερβουδάκη, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Διοικητές και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου που ήρθε να τιμήσει τον π. Γεώργιο.

Στη συνέχεια στην αυλή του Αγίου Σπυρίδωνος πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση για τα χρόνια προσφοράς του π. Γεωργίου τόσο στην Ενορία όσο και στην Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Συντονιστής της τιμητικής εκδήλωσης ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός ο οποίος με ένα πηγαίο και αληθινό λόγο τίμησε τον π. Γεώργιο αναφέροντας πτυχές της πολύπλευρης διακονίας του από τον καιρό που τον γνώρισε ο ίδιος προσωπικά. Στη συνέχεια ομίλησαν παράγοντες τις Αγίας Μαρίνας και φίλοι που γνώρισαν από κοντά τον π. Γεώργιο οι οποίοι του αφιέρωσαν μαντινάδες και συγκινητικούς λόγους.

Η γνωστή δημοσιογράφος κ. Καίτη Αλέξη προσέφερε στον π. Γεώργιο και στην Ενορία μία εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα. Τέλος ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την όμορφη εκδήλωση χαιρετίζοντας το έργο και την προσφορά του Γενικού μας Αρχιερατικού.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων