26/10/2022 26/10/2022 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα Κλήρος και Λαός υποδέχτηκαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον επιβλητικό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου, την χείρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού εκ του Συρικαρίου Κισάμου. Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου. Με λόγια...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 9:18

Υποδοχή Ιερού λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Ακρωτήρι Χανίων

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιερού λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Ακρωτήρι Χανίων

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα Κλήρος και Λαός υποδέχτηκαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον επιβλητικό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου, την χείρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού εκ του Συρικαρίου Κισάμου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου.

Με λόγια αγάπης ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας και ο Εφημέριος της Ενορίας ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου για τη μεγάλη ευλογία που έφερε στην ενορία Κουνουπιδιανών και στη Μητρόπολη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, τους Κληρικούς τις Μοναχικές Αδελφότητες και τους Ευσεβείς Χριστιανούς.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεγάλη ευλογία, ο Πρωτοσύγκελλος προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, ένα επιγωνάτιο με τη μορφή του Αγίου.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου και τη Συνοδεία του στη Μητρόπολη απευθύνοντας αδελφικό χαιρετισμό.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ομίλησε με λόγο ωφέλιμο και πνευματικό για την ζωή του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού καθώς και για τον θαυματουργό Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, που τη μνήμη του εορτάζει η Εκκλησία μας στις 26 Οκτωβρίου.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης προσφέροντας ως ανάμνηση της σημερινής ημέρας στην Ενορία Κουνουπιδιανών έναν Σταυρό Αγιασμού, εκ του κειμηλιαρχείου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Γωνιάς.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, που έψαλε ο χορός των Ιεροψαλτών Γεώργιος ο Κρής, έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητρόπολης, ανάμεσά τους ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Κογιαννάκης, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Ακρωτηρίου Γερόντισσα Θεοφόρα, εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ πλήθος πιστών προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου που θα παραμείνει έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων