23/11/2022 23/11/2022 Αθώος κρίθηκε χθες ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος δικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς για παράβαση απαγόρευσης πάσης Θείας ιερουργίας κατά τον Μάρτιο 2020, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στη δίκη και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kythera.News όταν ξεκίνησε η δίκη...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 11:23

Αθώος ο Μητροπολίτης Κυθήρων για το «αδίκημα» της τέλεσης ακολουθίας εν μέσω εγκλεισμού

Διαδώστε:
Αθώος ο Μητροπολίτης Κυθήρων για το «αδίκημα» της τέλεσης ακολουθίας εν μέσω εγκλεισμού

Αθώος κρίθηκε χθες ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος δικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς για παράβαση απαγόρευσης πάσης Θείας ιερουργίας κατά τον Μάρτιο 2020, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στη δίκη και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kythera.News όταν ξεκίνησε η δίκη και παρουσιάσθηκαν οι δικηγόροι υπεράσπισης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τους είπε: «Σας τιμά αυτή η υπεράσπιση». Η δίκη τελείωσε σε 15 λεπτά. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση, ενώ ο πρόεδρος της έδρας προσφώνησε τον Μητροπολίτη Κυθήρων ως «εξαιρετικό Σεβασμιώτατο».

Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης το ακροατήριο χειροκρότησε.

Στις 20 Μαρτίου 2020 ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς να συμμετέχουν στην ακολουθία των Χαιρετισμών, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση και δια Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία. Για το ζήτημα αυτό υπήρξε αντιπαράθεση και με τοπικούς παράγοντες.

Ωστόσο, επίσημα πλέον και με απόφαση της δικαιοσύνης ο Σεβασμιώτατος απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Δείτε αναλυτικά όσα είχαν συμβεί τον Μάρτιο του 2020:

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του γιατί τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων για τα περί “σύλληψής του”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων