01/01/2019 01/01/2019 Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Ι. Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας η έλευση του νέου έτους 2019. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  1.1.2019 Την πρώτη του νέου έτους, Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συμπαραστατούμενος...
01 Ιανουαρίου, 2019 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2019 - 17:09

«Ζούμε και υπάρχουμε ως Έλληνες Πολίτες και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ;»

Διαδώστε:
«Ζούμε και υπάρχουμε ως Έλληνες Πολίτες και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ;»

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Ι. Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας η έλευση του νέου έτους 2019.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη:

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  1.1.2019

Την πρώτη του νέου έτους, Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο και τον εφημέριο του Ναού π. Νικόλαο Ταχλιαμπούρη.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Χρυσούλης ανέγνωσε το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου:

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 2019

ΣΕΒΑΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΡΟΥ-ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Κ.κ.  ΠΑΪΣΙΟΥ

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά και περιπόθητα,

Χαίρετε  εν Κυρίω και ενδυναμούσθε εν τω κράτει της ισχύος Αυτού.

Αδελφοί μου,

Γνώρισμα της ζωής κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι η αισιοδοξία. Η σίγουρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής και η βεβαία πίστη  για την αίσια έκβασή της.

Αυτή η στάση δεν οφείλεται σε εξωτερική τοποθέτηση του κάθε  ανθρώπου, αλλά είναι αποτέλεσμα της ακλόνητης πίστης στην αγάπη του Θεού δια το άνθρωπο, τον άνθρωπο της κάθε εποχής.

Είναι γεγονός  αναμφισβήτητο ότι, ως Έλληνες και ως πολίτες ζούμε μία δύσκολη συγκυρία οικονομικής κρίσης, αλλά και πολλαπλών ηθικών αξιών.

Ταύτα πάντα  τα μαρτυρούν τα καθημερινά δυσάρεστα  γεγονότα που δυστυχώς αγγίζουν άλλους ολίγο και άλλους περισσότερο των Ελλήνων.

Τα σημεία των καιρών, ήτοι οι διάφορες ανθρώπινες θεωρίες, οι διάφορες ψευδείς και απατηλές διδασκαλίες, τα ξενόφερτα ήθη και έθιμα άλλων λαών μη χρηστών ηθών, μας προτρέπουν και μας εξαναγκάζουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε να ζητήσουμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, και να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας εάν πράγματι κινούμαστε, ζούμε και υπάρχουμε ως Έλληνες Πολίτες και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Βέβαιο είναι, όταν ο άνθρωπος εμπιστευτεί απόλυτα αυτή την αγάπη του Θεού Δημιουργού του Παντός και παραδοθεί «άνευ όρων», τότε καμία αμφιβολία για το μέλλον της ανθρωπότητας δεν χωρεί και δη και μάλιστα ενός εκάστου εξ ημών γεννάται η ελπίδα του μέλλοντος, μιας καλύτερης ζωής και παρουσίας του ανθρώπου.

Ολόκληρη η ιστορία, όμως από την δημιουργία του κόσμου, είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει να το κατανοήσει ο ανθρώπινος νους, είναι μία μαρτυρία της αγάπης του Θεού δια τον άνθρωπο.

Ως Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, χωρίς προκαταλήψεις, πρέπει να κινούμαστε εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να αποδεχόμαστε τα σωτήρια Ιερά Μυστήρια και τις λειτουργικές πράξεις της, που αποσκοπούν στην σωτηρία μας, την σωτηρία της ψυχής μας, και να μην μας επηρεάζουν και να μας καθοδηγούν τα ξενόφερτα ήθη και έθιμα, με αποτέλεσμα να χάνεται η Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, με έργα, λόγους και πράξεις ανοήτους.

Ως Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κατά τους αψευδείς λόγους του Κυρίου «αφέτε τα παιδία ελθείν προς με», πρέπει να μορφώνουμε τους νέους μας «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», και αυτό είναι αναφαίρετο καθήκον της ελληνικής οικογένειας, της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, να μεριμνούν για την ορθή ορθόδοξη διδασκαλία, ούτως ώστε τα ελληνόπουλα να γνωρίζουν και να διατρανώνουν την πίστη  τους και την  Ελληνοχριστιανική μόρφωσή τους ενάντια σε ό,τι το ξένο, που δυστυχώς προσφέρει αυτή η παγκοσμιοποιημένη εποχή.

Και τελικά – εν ενί στόματι και μια καρδία – να  καυχόμαστε ότι, είμαστε Έλληνες ενδόξων προγόνων και μιας ξακουστής ανά τον κόσμο Πατρίδας, μεγάλης και τρανής.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Το 2018 έφυγε  ανεπιστρεπτεί, η ανατολή του νέου έτους 2019της  χρηστότητος του Κυρίου μας καλεί να ατενίσουμε με αισιοδοξία, και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας επί τα βέλτιστα, αφού αφήσουμε πίσω μας ό,τι ξενότροπο και να επαυξήσουμε ό,τι καλό ποιήσαμε το απερχόμενο έτος προς ίδιο όφελός μας.

Η ταπεινότης μου, από την καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθύνει προς όλους εσάς, τους  εγγύς, τους αποδήμους μας και τους εν θαλάσση πλέοντας, τον εγκάρδιο εόρτιο χαιρετισμό μου και Πατρική  ευχή μου, όπως το νέο έτος της  χρηστότητος του Κυρίου 2019 αποβεί ευλογημένο, ειρηνικό, υγιεινό, πανευφρόσυνο, καρποφόρο και δημιουργικό ξεχωριστά στον καθένα σας και στις οικογένειές σας.

Με τις σκέψεις αυτές σας ασπάζομε ένα προς ένα, από καρδίας πατρικώς.

Εν τη Ιερά Μητροπόλει, εν έτει σωτηρίω δισχιλιοστώ ενάτω και δεκάτω, μηνί Ιανουαρίω α΄

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων