21/07/2021 22/07/2021 Την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, με λαμπρότητα και κατάνυξη, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στο γραφικό εορτάζον παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού, στο ύψωμα του Κάστρου της Λέρου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του ιερέως π. Νικολάου, παρουσία...
21 Ιουλίου, 2021 - 23:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2021 - 0:38

Εορτή του Προφήτη Ηλία στο γραφικό παρεκκλήσι στο Κάστρο της Λέρου

Διαδώστε:
Εορτή του Προφήτη Ηλία στο γραφικό παρεκκλήσι στο Κάστρο της Λέρου

Την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, με λαμπρότητα και κατάνυξη, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στο γραφικό εορτάζον παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού, στο ύψωμα του Κάστρου της Λέρου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του ιερέως π. Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου Λέρου Μ. Κόλια, και πολλών πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος φανερά χαρούμενος για την παρουσία πολλών αποδήμων Λεριών, ευχήθηκε ο προφήτης Ηλίας να σκέπει την κατ’ οίκον εκκλησία τους. Την ίδια στιγμή το ηλιοβασίλεμα δημιουργούσε ένα απαράμιλλο φυσικό θέαμα και το τοπίο ήταν μαγευτικό.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μοίρασε τον άρτο στους πιστούς.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων