02/07/2021 02/07/2021 Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας μας και η Ιερά Μητρόπολη Λέρου και Καλύμνου εόρτασε πανηγυρικά. Στην Κάλυμνο: Με μοναχική τάξη εορτάσθηκε στην Κάλυμνο, στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως, η εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών (κατάθεσις της Αγίας Εσθήτος Θεοτόκου εν Βλαχέρναις). Την...
02 Ιουλίου, 2021 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 17:24

Η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος στη Μητρόπολη Λέρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος στη Μητρόπολη Λέρου

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας μας και η Ιερά Μητρόπολη Λέρου και Καλύμνου εόρτασε πανηγυρικά.

Στην Κάλυμνο:

Με μοναχική τάξη εορτάσθηκε στην Κάλυμνο, στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως, η εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών (κατάθεσις της Αγίας Εσθήτος Θεοτόκου εν Βλαχέρναις). Την παραμονή το εσπέρας, Πέμπτη 1/7, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων της νήσου.

Η αρτοκλασία έγινε στα προπύλαια των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μετά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του κτήτορος αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Ισιδώρου Αηδονόπουλου. Την πρωΐαν της Παρασκευής 2 Ιουλίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη Λέρο: 

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και στη Λέρο η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας Βλαχέρνας, στο φερώνυμο εκκλησάκι της οικίας του πατρός Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, στην περιοχή «Πλάκα».

Την παραμονή το εσπέρας, Πέμπτη 1η Ιουλίου, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του πρωτοπρεσβυτέρου Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, κτήτορος του ιερού ναϋδρίου, και του π. Γεωργίου Γαμπιέρη. Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, τελέσθηκε Αγιασμός και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία τη Βλαχέρνα.

Την επομένη, Παρασκευή 2 Ιουλίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων