15/09/2020 15/09/2020 Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας κτύπησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και επίσημα το νέο σχολικό έτος για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και γονείς. Στα εκπαιδευτήρια των νησιών της Μητροπόλεώς Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, τον αγιασμό ετέλεσαν ο Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2020 - 19:15

ΛΕΡΟΣ: Ο δεσπότης ευλόγησε τα παιδιά για το πρώτο κουδούνι

Διαδώστε:
ΛΕΡΟΣ: Ο δεσπότης ευλόγησε τα παιδιά για το πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας κτύπησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και επίσημα το νέο σχολικό έτος για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και γονείς.

Στα εκπαιδευτήρια των νησιών της Μητροπόλεώς Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, τον αγιασμό ετέλεσαν ο Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος και οι ιερείς.

Στον αγιασμό των εκπαιδευτηρίων τόσο στη Λέρο όσο και στην Κάλυμνο, παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, ενώ φέτος λόγω της πανδημίας, άπαντες, καθηγητές και μαθητές, φορούσαν μάσκα, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των αρμοδίων, κάτι το οποίο σχολίασε θετικά ο Μητροπολίτης συγχαίροντας πρωτίστως τους Διευθυντές και Καθηγητές των σχολείων, αλλά και τα παιδιά, τα οποία υπάκουσαν για το καλό της υγείας τους και εφάρμοσαν τις εντολές των επιστημονικών επιτροπών.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, δέχτηκαν με χαρά τον Μητροπολίτη, τον Επίσκοπο,  τους ιερείς, αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, που παρευρέθηκαν στους αγιασμούς των σχολείων, οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία, καλή δύναμη και πρόοδο, και η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και να αποδώσει τους καρπούς της μάθησης προς επίτευξη των υψηλών οραματισμών, μικρών και μεγάλων.

Φωτοστιγμές από τον Αγιασμό στα σχολεία:

«ΜΠΟΥΛΑΦΕΝΤΕΙΟ» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

 

«ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων