27/02/2020 27/02/2020 Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας εόρτασε και εφέτος, με λαμπρότητα και κατάνυξη, την επέτειο του μαρτυρίου του Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Ιωνά του Λερίου, Πολιούχου της Νήσου Λέρου. Το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου, έλαβε χώρα ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμμετέχοντος...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 11:36

ΛΕΡΟΣ: Περιφορά της εικόνας του Πολιούχου Οσίου Ιωνά

Διαδώστε:
ΛΕΡΟΣ: Περιφορά της εικόνας του Πολιούχου Οσίου Ιωνά

Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας εόρτασε και εφέτος, με λαμπρότητα και κατάνυξη, την επέτειο του μαρτυρίου του Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Ιωνά του Λερίου, Πολιούχου της Νήσου Λέρου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου, έλαβε χώρα ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμμετέχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένων υπό των ιερέων π.Νικοδήμου-Αρχιερατικού Επιτρόπου, αρχιμ. Γεδεών, π.Μαξίμου και π.Νικολάου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ.Κόλιας και αρκετοί πιστοί.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης αναφερθής στον βίο του Οσίου Ιωνά και στην δύναμη της προσευχής.

Στο ιερό ψαλτήριο έψαλλαν κατανυκτικά και με λέρικο βυζαντινό ύφος οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες κ.κ. Όθων Χατζηλάρης και Φώτιος Καζηλιέρης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Οσιομάρτυρος Ιωνά του Λερίου στην πλατεία Πλατάνου, ενώ έμπροσθεν του Δημοτικού Μεγάρου εψάλη δέησις.

Επιμέλεια – φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων