13/11/2023 13/11/2023 Στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος τέλεσε χθες την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Μάριου Μίχα. Μετά την Θεία Λειτουργία, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο των ευλαβώς τελειωθέντων Ιερέων της περιόδου της Ιταλοκρατίας, οι οποίοι αντιστάθηκαν...
13 Νοεμβρίου, 2023 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 14:36

Το μνημόσυνο ιερέων Καλύμνου Ιταλοκρατίας (1935)

Διαδώστε:
Το μνημόσυνο ιερέων Καλύμνου Ιταλοκρατίας (1935)

Στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος τέλεσε χθες την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Μάριου Μίχα.

Μετά την Θεία Λειτουργία, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο των ευλαβώς τελειωθέντων Ιερέων της περιόδου της Ιταλοκρατίας, οι οποίοι αντιστάθηκαν στις επιβουλές των αλλοτρίων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Ακολούθησε ο «πετροπόλεμος» του 1935 με τα γνωστά γεγονότα, δλδ του κλεισίματος των Εκκλησιών της Καλύμνου υπό των κυβερνούντων Ιταλών, καθώς και του θανάσιμου τραυματισμού του νεαρού Καλυμνίου Καζώνη.

 

         

 

 

 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας – «Αλήθεια FM»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων