18/01/2019 18/01/2019 Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου στην Λάρισα και τον περιώνυμο Ιερό Ναό της. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ομίλησε για τους μεγάλους δογματικούς αγώνες του εορταζομένου Αγίου και ο οποίος χειροθέτησε Πνευματικό τον Αρχιμανδρίτη π. Ανατόλιο Παπαναγιώτου, ευχηθείς...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2019 - 20:51

“Σήμερα τιμούμε τον υπέρμαχο της πίστεως των Ορθοδόξων”

Διαδώστε:
“Σήμερα τιμούμε τον υπέρμαχο της πίστεως των Ορθοδόξων”

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου στην Λάρισα και τον περιώνυμο Ιερό Ναό της. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ομίλησε για τους μεγάλους δογματικούς αγώνες του εορταζομένου Αγίου και ο οποίος χειροθέτησε Πνευματικό τον Αρχιμανδρίτη π. Ανατόλιο Παπαναγιώτου, ευχηθείς σε αυτόν καλή δύναμη στο νέα του αυτή υψηλή διακονία. Την επομένη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ως άνω εορτάζοντα Ιερό Ναό, κατά την διάρκεια της  οποίας ομίλησε για τον λαμπρό Διάκονο της Εκκλησίας, τον μέγα Αθανάσιο, που εκτός από Υπέρμαχος της του Χριστού αληθείας και της πίστεως των Ορθοδόξων, υπήρξε και ο άνθρωπος του Θεού. Τιμήθηκε ακόμη με το πρωτείο αληθείας ως ο υπέρμαχος της πίστεως των Ορθοδόξων αλλά και ο γενναίος ομολογητής του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που σε ολόκληρη την ζωή του το όνομά του Χριστού κήρυξε και γι’ αυτό υπέμεινε πολυχρόνιες διώξεις και θλίψεις από τους οπαδούς του Αρείου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος  ευχαρίστησε τους πατέρες, τους Ιεροψάλτες και τους συνεργάτες της ενορίας, για την διακονία και το έργο, το οποίο προσφέρουν στην δύσκολη εποχή μας. Ευχήθηκε δε την χάρη και την ευλογία του Μεγάλου Αγίου της Αλεξανδρείας σε όλους τους ευλαβείς  χριστιανούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων