27/11/2018 27/11/2018 Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το πρωί της Κυριακής στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου για πρώτη φορά τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σεβασμιότατο κ. Ιερώνυμο. Μετά την αρχιερατική Θεία λειτουργία ο κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης και στα διδάγματα που περιέχει. Αμέσως μετά υποδεχόμενο το νέο μητροπολίτη ο...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 10:29

Στον Τύρναβο ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος

Διαδώστε:
Στον Τύρναβο ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το πρωί της Κυριακής στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου για πρώτη φορά τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σεβασμιότατο κ. Ιερώνυμο.

Μετά την αρχιερατική Θεία λειτουργία ο κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης και στα διδάγματα που περιέχει.

Αμέσως μετά υποδεχόμενο το νέο μητροπολίτη ο δήμαρχος Τυρνάβου σημείωσε με έμφαση: «Σήμερα ο λαός του Δήμου Τυρνάβου υποδέχεται με αισθήματα χαράς, συγκίνησης, ενθουσιασμού και ελπίδας, το νέο ποιμενάρχη του, επιθυμώντας να εκφράσει την άδολη αγάπη και το σεβασμό και να αναφωνήσει σύσσωμος ΑΞΙΟΣ.

Σε μια δύσκολη εποχή, σε μια εποχή μεγάλων αμφισβητήσεων και προσδοκιών, η κοινωνία χρειάζεται και έχει ανάγκη τον προσδοκιών, η κοινωνία χρειάζεται και έχει ανάγκη τον παρηγορητικό λόγο της αγάπης και την ενεργή στήριξη της Εκκλησίας, που μετριάζει τις αδυναμίες μας και καθιστά την πορεία του ανθρώπου, όσο τον δυνατόν πιο ανώδυνη.

Η εκλογή σας σηματοδοτεί μια νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας κοινωνικής προσφοράς για τη Μητρόπολη μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο πνευματικός πλούτος, ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση και η εκκλησιαστική σας εμπειρία, εγγυώνται μια επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Η δημοτική μας αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και τον απαραίτητο σεβασμό τα ζητήματα που αφορούν την εκκλησία, πάντοτε με πνεύμα καλής συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη.

Δεχτείτε τις πιο θερμές ευχές μας για υγεία, δύναμη, μακροημέρευση και μια ευλογημένη και καρποφόρα πνευματική ποιμαντορία στον τόπο μας. Ο λαός του Δήμου Τυρνάβου σας υποδέχεται και σας καλωσορίζει σήμερα και σύσσωμος αναφωνεί ΑΞΙΟΣ»

Στην αντιφωνησή του ο κ. Ιερώνυμος αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τυρνάβου για τα καλά του λόγια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «δεν υπόσχομαι, αλλά θα προσπαθήσω το έργο αυτό να είναι με πράξεις και όχι με λόγια και αυτό θα φανεί άμεσα. Για έργα υποδομής που θα μείνουν για το λαό του Θεού . Στέκομαι με σεβασμό σε κάθε φορέα, σε κάθε αρχή αυτού του τόπου με στόχο την ενότητα του λαού μας. Αυτή την ενότητα πρέπει να την καταλάβουμε. Κάποιοι άργησαν να το καταλάβουν. Από εδώ και εμπρός μόνο όλοι μαζί να κάνουμε ένα σχεδιασμό για να ξεφύγουμε από την κρίση. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, αυτό σημαίνει η λέξη μετάνοια. Έχεις μετάνοια αν αλλάξεις νοοτροπία και συμπεριφορά. Έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα στη ζωή μας και να την κάνουμε ποιό ουσιαστική»

Τέλος ευχαρίστησε όλους για την αγάπη στο πρόσωπό του και δώρισε στον δήμαρχο Τυρνάβου μία εικόνα με τους Αγίους της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο και Άγιο Βησσαρίωνα.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το δημαρχείο Τυρνάβου όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίων. Εκεί ο κ. Σαρχώσης του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα ενώ στη συνέχεια ο μητροπολίτης ενημερώθηκε για την πόλη του Τυρνάβου, την ιστορία αλλά και για τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων με ιδιαίτερη αναφορά στην αμπελουργία.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στον Άγιο Γεδεών και τον εορτασμό του στις 30 Δεκεμβρίου 2018, αφού φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από το μαρτύριο του.

Ήταν μια συνάντηση που ξέφυγε από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά εγκάρδια και θερμή.

Μετά το Δημαρχείο ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών και προσκύνησε τον τάφο του. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο π. αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός, οι υποδιοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου κ. Αντώνιος Θώμος και Γεώργιος Πατσιαούρας, οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου και κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα, πρόεδρος της Δημοιτκής Επιτροπής Παιδείας κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, η τοπική σύμβουλος κ. Ευαγγελία Νταλώση – Ντάνα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Κωνσταντίνος Πετμεζάς, η προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θεολογία Κοκότη κ.α.

 

 

 

 

Πηγή: Κωνσταντίνος Τσόλας – ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων