30/05/2023 31/05/2023 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου η τελετή αναγόρευσης του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρέστησαν αρκετοί Αρχιερείς, Ακαδημαϊκοί, φοιτητές της Θεολογίας, κλήρος και λαός. Μετά την προσφώνηση από...
30 Μαΐου, 2023 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 0:19

Η αναγόρευση του Μητροπολίτη Λαρίσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η αναγόρευση του Μητροπολίτη Λαρίσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου η τελετή αναγόρευσης του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρέστησαν αρκετοί Αρχιερείς, Ακαδημαϊκοί, φοιτητές της Θεολογίας, κλήρος και λαός.

Μετά την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο παρουσιάστηκε το έργο και η προσωπικότητα του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδη.

Ακολούθησε η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο) και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Καθηγητή Χρήστο Γ. Καραγιάννη.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ανέπτυξε την ομιλία του με τίτλο: «”Οὐδὲν γάρ οὕτως ἴδιόν ἐστι Χριστιανοῦ, ὡς το εἰρηνοποιεῖν” (Μ. Βασιλείου, Ἐπιστολή 114, PG 32, 528B)»

 

    

Ï

Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε σχετικά: Η αναγόρευση του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων