17/12/2019 17/12/2019 Την Ιερατική Σύναξη για τον μήνα Δεκέμβριο συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο «Γεωργίου και Λένας Γουργιώτη» της πόλεως. Η Διευθύντρια του Λαογραφικού κ. Φανή Καλοκαιρινού καλωσόρισε τον σεπτό Ποιμενάρχη και την ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως και έκανε μία ιστορική αναδρομή στην πορεία του Μουσείου. Ακολούθως τον λόγο έλαβε...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 12:31

Ι.Μ. Λαρίσης:  Ιερατική Σύναξη Στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο

Διαδώστε:
Ι.Μ. Λαρίσης:  Ιερατική Σύναξη Στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο

Την Ιερατική Σύναξη για τον μήνα Δεκέμβριο συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο «Γεωργίου και Λένας Γουργιώτη» της πόλεως.

Η Διευθύντρια του Λαογραφικού κ. Φανή Καλοκαιρινού καλωσόρισε τον σεπτό Ποιμενάρχη και την ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως και έκανε μία ιστορική αναδρομή στην πορεία του Μουσείου.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Νταβέλης, Αντιπρόεδρος του Ομίλου ANIMUS, ο οποίος παρουσίασε στους κληρικούς την μεγάλη δωρεά προς αυτούς το βιβλιάριο ιατρικής ασφάλειας που προσφέρει ο Όμιλος και ο Πρόεδρος αυτής κ. Αχιλλέας Νταβέλης από την έναρξη του νέου έτους.

Ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τόσο την Διευθύντρια του Λαογραφικού κ. Φανή Καλοκαιρινού, τους συνεργάτες της, την Πρόεδρο του συλλόγου Μελών του Μουσείου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου για όσα προσφέρουν στην πόλη μας, αλλά και τον κ. Νταβέλη για την κοινωνική του προσφορά στους πατέρες της Μητροπόλεως, ενώ ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ακολούθως οι πατέρες ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Μουσείου αλλά και στην έκθεση που εγκαινιάστηκε προσφάτως, με θέμα: « Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή Λατρεία, 18ος-20ος αιώνας».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων