17/03/2019 17/03/2019    Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην Λάρισα την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. Στην πανηγυρική θεία λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε για το νόημα της μεγάλης αυτής εορτής των Ορθοδόξων Χριστιανών και τόνισε την ανάγκη να μείνουμε σταθεροί...
17 Μαρτίου, 2019 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2019 - 20:49

Μητρ. Λαρίσης: Η Εκκλησία οδηγεί στην αγιότητα ανθρώπινες ψυχές

Διαδώστε:
Μητρ. Λαρίσης: Η Εκκλησία οδηγεί στην αγιότητα ανθρώπινες ψυχές

   Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην Λάρισα την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. Στην πανηγυρική θεία λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε για το νόημα της μεγάλης αυτής εορτής των Ορθοδόξων Χριστιανών και τόνισε την ανάγκη να μείνουμε σταθεροί στα όσα παραλάβαμε από τους Θεόπνευστους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας.
Ακόμη στον επίκαιρο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο θαύμα της Ορθοδοξίας, λέγοντας πως σε καιρούς αθεΐας και αδιαφορίας, πλαδαρότητος και οκνηρίας, η Ορθοδοξία που κατέχει το πλήρωμα της αληθείας, από το στόμα του ίδιου του Ιησού Χριστού, ζει και θάλλει. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ακόμη και σήμερα σε καιρούς αποστασίας, μακριά από τις ακρότητες και τις πλάνες, μακριά από την σκλήρυνση της καρδίας και την κατάκριση, επιτελεί το έργο της διακριτικά και αθόρυβα με βάση και κέντρο της την αγάπη, την σημαντικότατη αυτή αρετή, βάσει της οποίας και θα κριθούμε από τον Θεό, από την αγάπη δηλαδή ή όχι που επιδείξαμε στον συνάνθρωπό μας. “Αδελφοί μου θετικά να απαντήσουμε στην πρόσκληση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας σήμερα και να ζήσουμε τον θρίαμβό της, το γεγονός δηλαδή ότι κερδίζει ακόμη και σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ανθρώπινες ψυχές, τις οποίες οδηγεί στην αγιότητα”, τόνισε ο Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας.
Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη, τον Θεολόγο και κατηχητή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, κ.Στέργιο Τσιτσώνη, προς τον οποίο απηύθυνε πατρικές συμβουλές, ενώ στο τέλος προέστη της τελεσθείσης ιεράς λιτανείας των αγίων εικόνων, παρουσία του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων