28/09/2023 28/09/2023 Στην περιοχή Αρμενίου και Σωτηρίου μετέβη χθες εκτάκτως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να συμπαρασταθεί στους κατοίκους, οι οποίοι δοκιμάζονται από την ένταση του νέου πλημμυρικού φαινομένου, αλλά και να διαπιστώσει την κατάσταση του γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Αρμενιώτισσας. Το γηροκομείο αυτήν τη στιγμή είναι ασφαλές,...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 8:47

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης σε Αρμένιο και Σωτήριο που δέχονται εκ νέου μεγάλο όγκο νερού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης σε Αρμένιο και Σωτήριο που δέχονται εκ νέου μεγάλο όγκο νερού

Στην περιοχή Αρμενίου και Σωτηρίου μετέβη χθες εκτάκτως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να συμπαρασταθεί στους κατοίκους, οι οποίοι δοκιμάζονται από την ένταση του νέου πλημμυρικού φαινομένου, αλλά και να διαπιστώσει την κατάσταση του γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Αρμενιώτισσας.

Το γηροκομείο αυτήν τη στιγμή είναι ασφαλές, καθώς εκτάκτως σηκώθηκε πρόχειρο ανάχωμα στην κεντρική του πόρτα, με αμμοχάλικο προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των υδάτων, τα οποία προέρχονται από σπασμένο ανάχωμα μερικές δεκάδες μέτρα από το προσκύνημα.

Επίσης μετέβη και στην περιοχή Σωτηρίου, όπου διαπίστωσε τις προσπάθειες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να απομακρύνουν τους κατοίκους. Και ο ίδιος τους παρακάλεσε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς το νερό ανεβαίνει επικίνδυνα.

Ο Σεβασμιώτατος συμμερίστηκε τη θλίψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι επί 15νθήμερο παλεύανε να καθαρίσουν τα σπίτια και τα χωριά τους και τώρα το νέο κύμα πλημμύρας έρχεται να τους δημιουργήσει πάλι εστίες μολύνσεως, καταστροφές, ζημιές και βεβαίως να τους ταλαιπωρήσει με την αβεβαιότητα και την αγωνία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους κατοίκους να έχουν την εξ ύψους ενίσχυση και δύναμη προκειμένου να αντέξουν, καλεί δε σε πανστρατιά προσευχής απόψε τον κάθε Χριστιανό, ώστε το έλεος του Αγίου Θεού να σκεπάσει τον λαό Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων