13/03/2020 13/03/2020 Β’ Στάση Χαιρετισμών στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία λαού της πόλεως της Λαρίσης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Στο κήρυγμα του, ο σεπτός Ποιμενάρχης ανέλυσε το: «Χαίρε, η της βαρβάρου λυτρουμένη θρησκείας, χαίρε η του βορβόρου ρυομένη των έργων…», τονίζοντας ότι όπως τότε η ανθρωπότητα χρειάστηκε την...
13 Μαρτίου, 2020 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2020 - 22:09

Οι Λαρισαίοι στους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου

Διαδώστε:
Οι Λαρισαίοι στους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου

Β’ Στάση Χαιρετισμών στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία λαού της πόλεως της Λαρίσης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός Ποιμενάρχης ανέλυσε το: «Χαίρε, η της βαρβάρου λυτρουμένη θρησκείας, χαίρε η του βορβόρου ρυομένη των έργων…», τονίζοντας ότι όπως τότε η ανθρωπότητα χρειάστηκε την Υπεραγία Θεοτόκο για να μας λυτρώσει από την βάρβαρη θρησκεία της πολυθεΐας, έτσι και σήμερα χρειαζόμασθε και πάλι την Υπεραγία Θεοτόκο, για να μας δείξει το μέτρο της χαράς, το μέτρο της αλήθειας μας που δεν είναι ο εαυτός μας, αλλά ο Σαρκωμένος Θεός και ο πλησίον, ο τρόπος της Εκκλησίας. Ο τρόπος της υπέρβασης της φύσης. Ο τρόπος της αγάπης, διότι υπάρχει η πρόνοια του Αγαπώντος Θεού, ο Οποίος δύναται να μας δώσει ό,τι μας λείπει, να θεραπεύσει τα ασθενή μας και να μας σώσει από κάθε λαίλαπα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων