20/05/2021 20/05/2021 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους εορταζόμενους Αγίους λαμβάνοντας αφορμή από το τρίτο Παλαιοδιαθηκικό Ανάγνωσμα του Εσπερινού, του Προφήτου Ησαΐου. Ανέλυσε το πως σχετίζονται οι Άγιοι...
20 Μαΐου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2021 - 21:54

Πως σχετίζονται οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη με τον Προφήτη Ησαΐα

Διαδώστε:
Πως σχετίζονται οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη με τον Προφήτη Ησαΐα

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους εορταζόμενους Αγίους λαμβάνοντας αφορμή από το τρίτο Παλαιοδιαθηκικό Ανάγνωσμα του Εσπερινού, του Προφήτου Ησαΐου. Ανέλυσε το πως σχετίζονται οι Άγιοι και η εύρεση του Τιμίου Σταυρού και των Παναγίων Προσκυνημάτων της Αγίας Πόλεως, με τον Προφήτη Ησαΐα, τον Πέμπτο Ευαγγελιστή, ο οποίος προφήτευσε τα γενόμενα 800 χρόνια προ της Χριστού Γεννήσεως.

Προ της απολύσεως, ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε Έτη Πολλά και πανευφρόσυνα στον σεβαστό πατέρα Γεώργιο και τον πιστό λαό του Συκουρίου.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων