04/09/2019 04/09/2019 Η τρίτη μέρα στην Αγία Γη ξεκίνησε με το προσκύνημα των Λαρισαίων προσκυνητών στο Μοναστήρι του Αγίου Συμεών και ακολούθως στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ανέγνωσε τα σχετικά Ιερά Ευαγγέλια και επεξήγησε με θεολογικούς λόγους τα όσα συνέβησαν στην εορτή της Υπαπαντής, σταθείς ιδιαιτέρως στον λόγο...
04 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:18

Στην Αγία Γη προσκυνητές από τη Λάρισα

Διαδώστε:
Στην Αγία Γη προσκυνητές από τη Λάρισα

Η τρίτη μέρα στην Αγία Γη ξεκίνησε με το προσκύνημα των Λαρισαίων προσκυνητών στο Μοναστήρι του Αγίου Συμεών και ακολούθως στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ανέγνωσε τα σχετικά Ιερά Ευαγγέλια και επεξήγησε με θεολογικούς λόγους τα όσα συνέβησαν στην εορτή της Υπαπαντής, σταθείς ιδιαιτέρως στον λόγο « Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών…».

Στη συνέχεια και αφού πρώτα ανήλθαν στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η Ανάληψις του Κυρίου και μπόρεσαν και είδαν πανοραμικά την Αγία Πόλη, μετέβησαν στο Λόφο της Σιών και επισκέφθηκαν το Υπερώο. Κατέληξαν δε πάλι μέσα στα τείχη της παλαιάς Πόλεως, προσκύνησαν τον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και πολλά από τα μικρά μοναστηράκια που βρίσκονται εντός αυτής και οδηγήθηκαν μέσω των πλακόστρωτων οδών στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων