15/06/2021 15/06/2021 Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτον Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης...
15 Ιουνίου, 2021 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2021 - 18:27

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτον Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Τον Θείο Λόγο κατόπιν ευλογίας του Ποιμενάρχου, υπούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Άγγελος Ανθόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο οποίος τόνισε την προσήλωση του Οσίου Ιερωνύμου στην αγιογραφική και την εν γένει παράδοση της Εκκλησίας ως βασικό χαρακτηριστικό της Θεολογίας και της προσφοράς του στην πατερική γραμματεία.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι αρχιερατικοί επίτροποι και οι ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, καθώς και κληρικοί από άλλες επαρχίες, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές με τον Σεβασμιώτατο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων