12/11/2019 12/11/2019 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό για την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, καθώς στη συγκεκριμένη ενορία είναι αφιερωμένος στον εορτάζοντα Άγιο ο υπόγειος ναός. Στο κήρυγμα του, ο σεπτός Ποιμενάρχης λαμβάνοντας αφορμή από τα αναγνώσματα...
12 Νοεμβρίου, 2019 - 22:07

Τον Χρυσολόγον Ιωάννην Τιμήσωμεν

Διαδώστε:
Τον Χρυσολόγον Ιωάννην Τιμήσωμεν

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό για την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, καθώς στη συγκεκριμένη ενορία είναι αφιερωμένος στον εορτάζοντα Άγιο ο υπόγειος ναός.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός Ποιμενάρχης λαμβάνοντας αφορμή από τα αναγνώσματα της εορτής μίλησε για τον διαχωρισμό της κοσμικής σοφίας με την Άνωθεν Σοφία, ενώ αναφέρθηκε στην εξέχουσα προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, τον Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Διδάσκαλο και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία μας τον ονόμασε Χρυσόστομο.

Τόνισε την ωραιότητα των λόγων του και τη ρητορική του δεινότητα, ενώ κάλεσε όλους τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τη ζωή και την ταπείνωση του Αγίου, που παρόλο ότι υπέστη μεγάλους διωγμούς, υπέμεινε μετά χαράς τις εξο­ρίες και σε όλα ευχαριστού­σε τον Θεό, συνηθίζοντας να λέγει πάντοτε αυτό το αξιομνημόνευτο λόγιο: «Δόξα τω Θεώ πάντων ένε­κεν, ου γαρ παύσομαι τούτο επιλέγων αεί επί πάσί μοι τοις συμβαίνουσιν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων