24/01/2022 24/01/2022 Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λευκάδας συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Σύναξη των Εκπαιδευτικών της περιοχής μας την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19.00 – 21.00...
24 Ιανουαρίου, 2022 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2022 - 22:32

Διαδικτυακή Εκδήλωση: «Διαπλάθοντας Ανθρώπους. Βία κατά των γυναικών: Θεολογική μαρτυρία – πρόταση ζωής»

Διαδώστε:
Διαδικτυακή Εκδήλωση: «Διαπλάθοντας Ανθρώπους. Βία κατά των γυναικών: Θεολογική μαρτυρία – πρόταση ζωής»

Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λευκάδας συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Σύναξη των Εκπαιδευτικών της περιοχής μας την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19.00 – 21.00 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/9869354099.

Ο προσκεκλημένος της Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, συντονιστής του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» – εκπαιδευτικός θα εισηγηθεί το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: «Διαπλάθοντας Ανθρώπους. Βία κατά των γυναικών: Θεολογική μαρτυρία – πρόταση ζωής» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις, όμως η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και σε όσους ακόμη επιθυμούν να προβληματισθούν πάνω στη βία κατά των γυναικών.

Μπορεί η τραγικότητα του προβλήματος να αναδεικνύεται τον τελευταίο καιρό από την ειδησεογραφία και την ενεργοποίηση των κοινωνικών φορέων, πρόκειται όμως για μία πολυδιάστατη όσο και διαχρονική απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική βία των γυναικών – θυμάτων, για τη συνοχή και την υγιή πορεία της οικογένειας, αλλά και τη διάπλαση του ψυχισμού και της μελλοντικής συμπεριφοράς των αυριανών ενηλίκων. Απαιτείται, λοιπόν, συνολική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση, πρωτίστως όμως για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και γενικά της ενδοοικογενειακής βίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 26450 22415 (εσ.: 22) – 6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης), καθώς και στο e-mail: [email protected] μέχρι και την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων