17/08/2022 17/08/2022 Η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης με πολλή χαρά ανακοινώνει στον ευσεβή λαό και τους επισκέπτες της Λευκάδος και των γύρω περιοχών ότι, συν Θεώ, αύριο, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 στο νησί της Λευκάδος θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των χαριτόβρυτων λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ του Ιθακησίου, Νικολάου και Ειρήνης, προερχόμενα από τον Ιερό Ναό του...
17 Αυγούστου, 2022 - 20:20

Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ του Ιθακησίου, Νικολάου και Ειρήνης στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Αλεξάνδρου

Διαδώστε:
Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ του Ιθακησίου, Νικολάου και Ειρήνης στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Αλεξάνδρου

Η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης με πολλή χαρά ανακοινώνει στον ευσεβή λαό και τους επισκέπτες της Λευκάδος και των γύρω περιοχών ότι, συν Θεώ, αύριο, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 στο νησί της Λευκάδος θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των χαριτόβρυτων λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ του Ιθακησίου, Νικολάου και Ειρήνης, προερχόμενα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ, που ευρίσκεται στη γενέτειρά του, Περαχώρι Ιθάκης.

Τα ιερά λείψανα θα μεταφερθούν συγκεκριμένα στην παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Αλεξάνδρου Λευκάδος, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια πορεία αναστήλωσης και επαναλειτουργίας.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων θα πραγματοποιηθεί στην πύλη της Ιεράς Μονής το απόγευμα της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. από τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κύριο κ. Θεόφιλο. Θα ακολουθήσει Ιερά Παράκλησις των Αγίων Νεομαρτύρων.

Κατά την παραμονή των ιερών λειψάνων στο μοναστήρι έχει προγραμματισθεί να τελούνται καθημερινά Θείες Λειτουργίες, ιερά Αγρυπνία, ιερές Παρακλήσεις προς τον Άγιο Ραφαήλ και άλλες ιερές ακολουθίες.

Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο μοναστήρι μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής, 21ης Αυγούστου 2022, προς αγιασμόν των ευσεβών προσκυνητών και προς ευλογίαν του υπεράνθρωπου αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αναζωογόνηση της Ιεράς Μονής.

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ώρα 7.00 μ.μ.: Υποδοχή ιερών λειψάνων στην πύλη της Ιεράς Μονής

Ώρα 7.30 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου

θα ακολουθήσει παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών από τοπικούς Συλλόγους

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Ώρα 7.30 π.μ.: Όρθρος Ώρα 8.45 π.μ.: Θεία Λειτουργία

Ώρα 12.00 μεσημβρ.: Παρακλητικός Κανών των Αγίων Ώρα 6.00 μ.μ.: Μέγας Παρακλητικός Κανών των Αγίων

Ώρα 7.00 μ.μ.: Ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Καραγιάννη, Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας με θέμα: «.Οι Άγιοι Ιατροί»

Ώρα 8.30 μ.μ. ἕως 12:30 π.μ.: Ιερά Αγρυπνία

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Ώρα 7.30 π.μ.: Όρθρος Ώρα 8.45 π.μ.: Θεία Λειτουργία

Ώρα 12.00 μεσημβρ: Παρακλητικός Κανών των Αγίων Ώρα 7.30 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022

Ώρα 7.30 π.μ.: Όρθρος Ώρα 8.45 π.μ.: Θεία Λειτουργία

Ώρα 12.00 μεσημβρ: Παρακλητικός Κανών των Αγίων Ώρα 7.00 μ.μ.: Παρακλητικός Κανών των Αγίων
Ώρα 9.00 μ.μ.: Αναχώρηση Ιερών Λειψάνων για την Ιθάκη

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Προσκαλούνται άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις, να γνωρίσουν το ιστορικό αυτό πνευματικό καταφύγιο του τόπου μας και κυρίως να τιμήσουν μαζί μας τους τρεις νεοφανείς Αγίους της Εκκλησίας μας, ζητώντας τις προσευχές και τις προς Θεόν μεσιτείες τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων