04/02/2019 04/02/2019 Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019, ανήμερα της Υπαπαντής του Κυρίου, Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον συμπατριώτη μας εκλεκτό ομιλητή και συγγραφέα π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο παιδιών και εφήβων – δρ. Θεολογίας, ο οποίος μίλησε και συζήτησε μαζί τους...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 17:53

“Ξεκλειδώνοντας τις σχέσεις” στη Λευκάδα

Διαδώστε:
“Ξεκλειδώνοντας τις σχέσεις” στη Λευκάδα

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019, ανήμερα της Υπαπαντής του Κυρίου, Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον συμπατριώτη μας εκλεκτό ομιλητή και συγγραφέα π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο παιδιών και εφήβων – δρ. Θεολογίας, ο οποίος μίλησε και συζήτησε μαζί τους το πολυσύνθετο θέμα: «Ξεκλειδώνοντας τις σχέσεις». Ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στη δυναμική των ανθρώπινων σχέσεων (φιλικές, αδελφικές, ερωτικές – συζυγικές, γονιών και παιδιών κ.ά.) και στη σύγχρονη προβληματική τους, προβάλλοντας ως κατάλληλα ερμηνευτικά κλειδιά, με τη συνδρομή της θεολογικής εμπειρίας και της επιστημονικής γνώσης, το ήθος της Ελευθερίας, το μεγαλείο της Ταπείνωσης και την καθαρότητα της Αλήθειας που διακρίνονται ξεκάθαρα στη ζωή της Παναγίας μας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ που εξέδωσαν πρόσφατα ομότιτλο βιβλίο του π. Βασιλείου. Τη συζήτηση συντόνισε η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» κ. Βασιλική Κατωπόδη, ενώ τα μικρότερα παιδιά απασχολήθηκαν, παράλληλα, δημιουργικά σε διπλανή αίθουσα. Δείτε το σχετικό βίντεο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων