17/09/2021 17/09/2021 Με την δέουσα ευλάβεια και τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εoρτάσθηκε κι εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου Λευκάδος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Τρίκκης και Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων και Πολιούχου και προστάτη του εν λόγω νησιού. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτη, 15ης Σεπτεμβρίου...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 10:12

Το Μεγανήσι Λευκάδος τίμησε τον Πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Το Μεγανήσι Λευκάδος τίμησε τον Πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα

Με την δέουσα ευλάβεια και τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εoρτάσθηκε κι εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου Λευκάδος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Τρίκκης και Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων και Πολιούχου και προστάτη του εν λόγω νησιού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτη, 15ης Σεπτεμβρίου 2021 εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το κοινωνικό έργο του Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον κλήρο, τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα, τις στρατιωτικές αρχές και το λαό έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του προστάτη του Μεγανησίου Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού και μοίρασε το αντίδωρο στο ευσεβές εκκλησίασμα.

 

 

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος στη περιοχή «Αγία Κάρα» Λευκάδος

Το απόγευμα της Τρίτης, 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 μ.μ., επ’ ευκαιρία της εορτής της μνήμης του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Τρίκκης και Λαρίσης του θαυματουργού, εψάλη στον προαύλιο χώρο του ομώνυμου Ιερού Παρεκκλησίου στη θέση «Αγία Κάρα» πόλεως Λευκάδος, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου, με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως και του ευσεβούς λαού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μάλφας, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αρετές και τα χαρίσματα του εορταζομένου Αγίου και στη σημασία του Σταυρού στη ζωή του χριστιανού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων