20/05/2019 20/05/2019    Ένα μοναδικό αφιέρωμα πραγματοποίησε το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία” στην Ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος. Στο επίκεντρο είναι η Παράδοση και η Ιστορία της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας, ενώ μιλάει στον Δημήτρη Στρουμπάκο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης πατήρ Νικηφόρος.    Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μονή ονομάστηκε «Φανερωμένη» επειδή...
20 Μαΐου, 2019 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2019 - 19:51

Δείτε το μεγάλο οδοιπορικό του Πρακτορείου “Ορθοδοξία” στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης Λευκάδος

Διαδώστε:
Δείτε το μεγάλο οδοιπορικό του Πρακτορείου “Ορθοδοξία” στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης Λευκάδος
   Ένα μοναδικό αφιέρωμα πραγματοποίησε το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία” στην Ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος. Στο επίκεντρο είναι η Παράδοση και η Ιστορία της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας, ενώ μιλάει στον Δημήτρη Στρουμπάκο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης πατήρ Νικηφόρος.
   Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μονή ονομάστηκε «Φανερωμένη» επειδή η πρώτη εικόνα της Παναγίας, που είχε παραγγελθεί στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφθηκε σχεδιασμένη πάνω στο σανίδι με θαυμαστό τρόπο, «αχειροποιήτως», στον ιερομόναχο και αγιογράφο Κάλλιστο, μετά από θερμή προσευχή και νηστεία. Ο αγιογράφος χρειάστηκε να προσθέσει μόνο τα χρώματα. Δείτε το μοναδικό οδοιπορικό:
Αποστολή: Δημήτρης Στρουμπάκος
Εικονολήπτης: Αντρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων